Meralar Gürleşiyor Hayvancılık Gelişiyor

Aksaray Haberleri - 05.03.2020 - 17:08

Aksaray İli Merkez İlçesi Yenikent Beldesinde KOP kapsamında yapılan Yenikent Beldesi Mera Sahası Rüzgar Erozyonu Önleme Projesi için rüzgar perdelerinin dikimi yapılmıştır. Atriplex ve Bozkır Otu dikimi öncesi toprak hazırlığı işlemleri devam ederken Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Proje Koordinatörleri Ülkü MERT ve Gökçe BİTİRGEN tarafından proje sahamızda incelemeler yapılmıştır. Proje bitiminde ıslahı yapılan meralar tekrar Yenikent Beldesinin hayvancılığına sunulacaktır.

İlimiz Güzelyurt İlçesi Ihlara Kasabasında 1400 dekar alanda 2017 yılından itibaren yürütülmekte olan mera ıslahı ve amenajman projesi kapsamında 360 dekar alanda 7 ton amonyum sülfat gübresi kullanılarak meraların otlatma kapasitesini artırmak amacıyla gübreleme yapılmıştır. Güzelyurt ilçesinde gerçekleştirilen mera ıslah çalışmalarına Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav ve Çayır Mera Şube Müdürü Çapan Dede Akbulut katılım sağlamıştır. Ayrıca çiftçilere meralardaki otlatma baskısını azaltmak amacıyla yem bitkisi tohumu(yonca tohumu) dağıtılmıştır.

Aksaray Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Aksaray Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Aksaray Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Aksaray Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Aksaray Haberleri Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Aksaray Haberleri Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Aksaray Haberleri Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021