Aksaray Haberleri - 18.06.2018 - 15:58
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Aksaray’da, “Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltmek olacak. Mültecileri vatanlarında mutlu, mesut, özgür yaşamaları için sağlıklı bir şekilde suhuletle memleketlerine geri göndereceğim.” dedi.
Akşener, partisince Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Türkiye’de tarıma ve çiftçiye gereken önemin verilmediğini iddia etti.
Hükümet tarafından yapımı sürdürülen bazı projeleri devralarak tamamlamayı hedeflediğini anlatan Akşener, “Havaalanınız yılan hikayesine döndü. Allah onu bitirmeyi bana nasip edecek.” dedi.
Akşener, 2006’da çıkan bir yasayla gayrisafi milli hasılanın yüzde 1’inin çiftçiye teşvik olarak ayrıldığını ancak bunun uygulanmadığını ileri sürerek, “2018 bütçesinde tam 14 milyar Türk lirası size ayrılmış ama 36 milyar Türk lirası size ayrılmalıydı. Elektriğinizin, mazotun, yemin fiyatı düşük olması lazımdı.” diye konuştu.
“İlk işim Suriye ile ilişkileri düzeltmek olacak”
Cumhurbaşkanı seçilirse Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndereceğini dile getiren Akşener, şöyle devam etti:
“Tam 4 milyon Suriyeli mültecimiz var. 150 milyar Türk lirası para harcanmış. Aşağı yukarı 35 milyar dolar ediyor. 150 milyar Türk lirasıyla neler yapılabilirdi bir düşünün? Kaç fabrika, kaç hastane, kaç okul? Çiftçinin hangi dertleri çözülebilirdi bir düşünün. Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltmek olacak. Mültecileri vatanlarında mutlu, mesut, özgür yaşamaları için sağlıklı bir şekilde suhuletle memleketlerine geri göndereceğim.”
Türkiye’nin yeterli kaynağa sahip bir ülke olduğunu ancak bu kaynakların iyi yönetilemediğini öne süren Akşener, “Havaalanını yapacağız inşallah. Bir de demiryolu meselesi var. TİKA’nın harcadıklarının yüzde birini Aksaray’a yatırsak demiryolunuz uçar. Allah nasip ederse demiryolunu da bitirmek bana nasip olacak.” dedi.
Akşener, cumhurbaşkanı seçilirse hem tarımda hem hayvancılıkta hem de sanayide üretim ekonomisini ön plana çıkaracaklarını anlatarak, “5 yılın sonunda Türkiye hayvan ithalatını bırakacak. Mardin’e gittim bayram öncesi. Mardin bütün Ortadoğu’ya hayvan ihraç eden bir şehrimizdi. Şu anda hayvan ithalatı almış başını gidiyor. Amerikan çiftçisi mazotu kaça kullanıyorsa siz de o fiyata kullanacaksınız.” ifadelerini kullandı.
Sulama sorununu tamamen çözmeyi planladıklarını aktaran Akşener, çiftçi kadınların da 5 yıllık sigortasını ödeyeceklerini bildirdi.
if(typeof(jQuery)=="function"){(function($){$.fn.fitVids=function(){}})(jQuery)};jwplayer('jwplayer-0').setup({"aspectratio":null,"width":660,"height":390,"primary":"html5","logo":{"file":"http://www.birlikhabergazetesi.com/birlik150.png","hide":false,"link":"http://www.birlikhabergazetesi.com/","position":"top-left"},"advertising":{"tag":"http://demo.jwplayer.com/static-tag/preroll.xml"},"ga":{},"sharing":{},"file":"https://youtu.be/l84JW1JqyKA"});
Aksaray Haberleri Fenerbahçe avantajı Fransa’daki rövanşa bıraktı
Aksaray Haberleri Aybastı’da düğün davetiyesi tartışması: Aileden açıklama geldi
Aksaray Haberleri Delice kara kavunu bilimle geleceğe taşınıyor
Aksaray Haberleri KYK yurt başvurularında gözler ağustos sonuna çevrildi
Aksaray Haberleri Kuzgun Köyü’ne Kaymakam Kaldırım’dan geçmiş olsun ziyareti
Aksaray Haberleri TİMBİR Adana Bölge Başkanı Bozkurt’tan genel merkeze ziyaret
Aksaray Haberleri Kars’ta kıvılcım oluşturan makinelerin kullanımına yangın önlemi
Aksaray Haberleri Arif Ahmet Denizolgun’un mezarı soruşturma kapsamında açılacak
Aksaray Haberleri İspanya Süper Kupası’nın adresi İstanbul oldu
Aksaray Haberleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey CHP’den istifa etti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021