Memur ve emekli zammı çarşamba günü netleşiyor

Yerel Haberler - 29.11.2025 - 6:09

ANKARA-BHA

TÜFE, ekim ayında aylık bazda yüzde 2,55 artarken, yıllık artış yüzde 32,87 olarak gerçekleşmişti. Yılın ikinci yarısında temmuzdan ekime kadar enflasyon sırasıyla yüzde 2,06, 2,04, 3,23 ve 2,55 olarak kaydedilmişti. Bu rakamlar, beş aylık enflasyon farkının belirlenmesinde kritik rol oynayacak.

Kasım beklentisi yüzde 1,31

Kasım ayı enflasyonuna ilişkin beklenti anketi, 32 ekonomistin katılımıyla tamamlandı. Ekonomistlerin kasım ayı için aylık enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,31 oldu. Tahminler ise yüzde 1 ile 1,65 arasında değişiyor.

Bu öngörüler gerçekleşirse, yıllık enflasyonun ekimdeki yüzde 32,87 seviyesinden kasım ayında yüzde 31,65 düzeyine gerilemesi bekleniyor.

2025 sonu enflasyon beklentisi de belli oldu

Ekonomistlerin 2025 yıl sonu için enflasyon beklentisi kasım itibarıyla yüzde 31,89 seviyesinde bulunuyor. Tahminlerin aralığı ise yüzde 31 ile 32,51 arasında seyrediyor. Memur ve emekli maaş zamlarını doğrudan etkileyecek enflasyon farkının netleşmesi için gözler çarşamba günü açıklanacak resmi rakamlara çevrilmiş durumda.

Yerel Haberler Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Yerel Haberler Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Yerel Haberler Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Yerel Haberler Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Yerel Haberler Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Yerel Haberler “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Yerel Haberler Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Yerel Haberler Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021