Yerel Haberler - 29.11.2025 - 6:09
ANKARA-BHA
TÜFE, ekim ayında aylık bazda yüzde 2,55 artarken, yıllık artış yüzde 32,87 olarak gerçekleşmişti. Yılın ikinci yarısında temmuzdan ekime kadar enflasyon sırasıyla yüzde 2,06, 2,04, 3,23 ve 2,55 olarak kaydedilmişti. Bu rakamlar, beş aylık enflasyon farkının belirlenmesinde kritik rol oynayacak.
Kasım ayı enflasyonuna ilişkin beklenti anketi, 32 ekonomistin katılımıyla tamamlandı. Ekonomistlerin kasım ayı için aylık enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,31 oldu. Tahminler ise yüzde 1 ile 1,65 arasında değişiyor.
Bu öngörüler gerçekleşirse, yıllık enflasyonun ekimdeki yüzde 32,87 seviyesinden kasım ayında yüzde 31,65 düzeyine gerilemesi bekleniyor.
Ekonomistlerin 2025 yıl sonu için enflasyon beklentisi kasım itibarıyla yüzde 31,89 seviyesinde bulunuyor. Tahminlerin aralığı ise yüzde 31 ile 32,51 arasında seyrediyor. Memur ve emekli maaş zamlarını doğrudan etkileyecek enflasyon farkının netleşmesi için gözler çarşamba günü açıklanacak resmi rakamlara çevrilmiş durumda.
Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz
Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı
Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi
Yerel Haberler Ankara barajlarında doluluk oranı geriledi
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı kutlandı
Yerel Haberler AYM denetiminde 3 partiye suç duyurusu kararı
Yerel Haberler Türkiye – Romanya maçına Fransız hakem
Yerel Haberler Yurt genelinde yağışlı hava etkisini devam ettirecek
Yerel Haberler “Çanakkale’de yapılamaz” denilen ameliyat ile hayata tutundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021