Memur ve emekli için toplu sözleşme görüşmelerinde takvim işliyor

Yerel Haberler - 17.08.2025 - 6:31

ANKARA – BHA

Hükümetin ilk zam önerisi 2026 yılının ilk yarısı için yüzde 10, ikinci yarısı için yüzde 6 olarak açıklanmıştı. 2027’nin her iki altı aylık dönemi için de yüzde 4 zam teklifi masaya konmuştu. Ara müzakereler sonucunda ise taban aylıklara bin liralık artış yönünde ek teklif gündeme geldi.

Bakan Işıkhan, görüşmelerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Uzlaşı zemininde müzakerelerimizi sürdüreceğiz” mesajını paylaştı.

Toplu sözleşme süreci en geç 31 Ağustos’ta tamamlanacak. Bu tarihe kadar taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Hakem Kurulunun vereceği karar kesin ve bağlayıcı olacak.

Sürecin nihai olarak sonuçlanmasıyla birlikte 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak maaş zamları netleşecek. Ayrıca sosyal ve mali haklara ilişkin düzenlemeler de belirlenmiş olacak. Görüşmelerden çıkacak karar, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini doğrudan etkileyecek.

Yerel Haberler 5 yerleşim yeri için sandık kurulacak

Yerel Haberler Akçadağ’a Yeni Tarım ve Orman Müdürlüğü binası geliyor

Yerel Haberler Tahkim Kurulu’ndan cezalara onay: Galatasaray’a 1,4 milyon lira

Yerel Haberler Bursa’da bir evden 4 kamyon dolusu çöp çıkarıldı

Yerel Haberler İnönü Üniversitesi’nden Malatya Teknokent’e yeni hizmet binası

Yerel Haberler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan ArtAnkara 12. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarını ziyaret etti

Yerel Haberler Kalp sorunu yaşayan Kandın Hava ambulansı ile Ankara’ya gönderildi

Yerel Haberler Malatyalı esnaf Önder Karcı araç bakımında kritik noktaları açıkladı

Yerel Haberler Hafta sonu planı yapacaklar dikkat: Türkiye genelinde yağış etkili olacak

Yerel Haberler Adıyaman’da 8 yaşındaki kayıp çocuk ölü bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021