Yerel Haberler - 07.08.2026 - 0:00
HATAY – BHA
Toplantıya Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar öncülük etti.
Buluşmaya İskenderun’daki gazeteciler yerel ve ulusal basın temsilcileri, Memur-Sen il ve ilçe temsilcileri ile bağlı sendikaların başkanları yoğun katılım gösterdi.
Programda konuşan İl Başkanı İsmail Bayrakdar, sendika olarak kimseyi ötekileştirmeden ve dışarıda bırakmadan “gönül sendikacılığı” yaptıklarını ve birlik-beraberlik ruhuyla hareket ettiklerini ifade etti. Bayrakdar, sendika olarak, var olanı paylaşmak istediklerini, yok ise de Devlet’in her daim yanında olduklarını ve asgari imkanlarla hayatlarını idame ettirme görüşünü savunduklarını belirtti.
Deprem felaketinde hayatını kaybeden basın mensuplarını anarak konuşmasına devam eden Bayrakdar, kentin yeniden ayağa kaldırılmasında yerel basının üstlendiği kritik role ve ortak aklın önemine dikkat çekti.
Eğitim-Bir-Sen başta olmak üzere Memur-Sen bünyesindeki il ve ilçe temsilcilerinin katıldığı istişare bölümünde ise deprem bölgesinde görev yapan kamu görevlilerinin çalışma ve barınma koşullarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.
Bayrakdar, memurların bölgedeki mağduriyetlerinin giderilmesi ve çalışma şartlarının daha verimli hale getirilmesi için sendikal mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
Program, Hatay’ın geleceği için basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde çalışması gerektiği mesajıyla sona erdi.
Yerel Haberler Malatya’da işletmelere 544 bin lira ceza
Yerel Haberler 30 ilde DEAŞ operasyonu: 104 şüpheli gözaltına alındı
Yerel Haberler Malatya’da iki büyük yatırımda sona gelindi
Yerel Haberler Hırsızlar trafoyu çaldı, narenciye bahçeleri susuz kaldı
Yerel Haberler Altın fiyatları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta müzik ve eğlence dolu gece
Yerel Haberler Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı final kapısını araladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021