Aksaray Haberleri - 09.03.2016 - 10:07
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) öğrencileri “Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif” konulu bir panel ve şiir dinletisi düzenledi. Etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı, eserleri, düşünceleri gibi detaylar ele alındı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Mehmet Akif’in çok farklı anlamlar ifade ettiğini söyleyen ve kısa bir açılış konuşması yapan İİF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, Akif’i dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de okumaya ve anlamaya devam edeceklerini söyledi. “Esasen olay Mehmet Akif özelinde, taşıdığımız ve parçası olduğunu iddia ettiğimiz İslam medeniyet ve kültürünün, inanç, bilgi ve birikiminin bir yansımasıdır” diyen Varol, “Biyolojik manada insanlar doğar, yaşar ve ölür. Öldükten sonra geriye dönük mesaj bırakabilmek ise her yiğidin harcı değildir. Mehmet Akif misali bizlere ruh, maneviyat ve geleceğe güvenle bakma duygusu aşılayan değerlere ihtiyacımız var” dedi. Akif’in daha iyi anlaşılabilmesi için yılın belli dönemlerinde çeşitli programlar tertiplediklerinden de söz eden Prof. Varol, “Bazı zamanlarda ilmi ve aksiyonu kendi ruhunda meczetmiş, yaşantısını düşüncesine göre şekillendiren, hayatını ona göre çizen insanlar ortaya çıkmıştır. Biz bunlara “mütefekkir” diyoruz. Duygu ve düşünce dünyasında fırtınalar estiren, bunu da aksiyon olarak yaşamına aktaran ilk mütefekkirimiz Peygamberimizdir. Ondan sonra gelen nesiller hep onu örnek almıştır ve Mehmet Akif de onu örnek almıştır” dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından İİF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şen moderatörlüğünde öğrenciler, Mehmet Akif’i anlattı; şiirlerini seslendirdi.
Aksaray Haberleri AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası
Aksaray Haberleri Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Halk sağlığı hizmetlerinde erken tanı ve sağlıklı yaşam vurgusu
Aksaray Haberleri Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı
Aksaray Haberleri Baba elinden kanlı infaz!
Aksaray Haberleri “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Aksaray Haberleri Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Aksaray Haberleri Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı
Aksaray Haberleri Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?
Aksaray Haberleri Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021