MEB, tarım işçisi ailelerin çocukları için telafi kursları başlattı

Yerel Haberler - 15.10.2025 - 12:27

ANKARA-BHA

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının kesintisiz ve nitelikli eğitime erişimlerini sağlamak amacıyla akademik telafi kursları ve gelişim güçlendirme kursları hayata geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde öğrenme kayıplarını gidermek ve eğitim süreçlerinde sürekliliği sağlamak amacıyla açılacak kurslar, öğretmenler tarafından yüz yüze yürütülecek.

Eğitimde süreklilik hedefi

Kurslarda, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Mevsimlik Tarım İşçisi Aile Çocukları İçin Destek/Yaygın Eğitim Destek Programları” uygulanacak.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yürütülecek çalışmalar kapsamında, okul öncesi dönemde çocuğun yaş grubu ve göç zamanı; ilk ve ortaokul kademelerinde ise göç alan illerdeki göç dönemi ve sınıf düzeyi, daimi ikamet edilen illerde ise mevcut sınıf ile bir önceki sınıf düzeyi dikkate alınacak.

72 kurs modülü erişime açıldı

Bu doğrultuda hazırlanan 72 kurs modülü, “e-yaygin.meb.gov.tr” adresi üzerinden erişime açıldı.

Uygulamayla mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanmaları, öğrenme kayıplarının giderilmesi ve akademik ile sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Yerel Haberler Konya, Erzurum Yakutiye’yi ağırladı

Yerel Haberler Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi

Yerel Haberler Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları belli oldu

Yerel Haberler Türkiye’nin sağlık harcaması 2024’te 2,3 trilyon liraya aştı

Yerel Haberler Burdur, ihracatta geçen yılı katladı!

Yerel Haberler Çocuklar istedi, Başkan Kocagöz çim saha yaptı

Yerel Haberler Efeler’de Dijital Gençlik Merkezi eğitimleri başladı

Yerel Haberler Isparta kışa hazırlanıyor: Tedbirler masada

Yerel Haberler Aydın’ın veteriner hekimleri Köşk’te buluştu

Yerel Haberler Ankara, “Unesco öğrenen şehirler küresel ağı”na resmen kabul edildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021