Marmara ve Ege için kuvvetli yağış uyarısı: Sağanak ve gök gürültüsü bekleniyor

Yerel Haberler - 28.01.2026 - 18:13

ANKARA-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) tahminlerine göre, yarın sabah saatlerinden itibaren batı bölgelerde etkisini artırması beklenen yağışlı hava dalgası, gün boyunca geniş bir alanda etkili olacak.

Marmara ve Ege’de yağışlar şiddetlenecek

Yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak görülecek. Akşam saatlerinden sonra yağışın Balıkesir’in batısı ile İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla genelinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. İzmir’in güneybatısı ile Aydın ve Muğla kıyılarında ise yağışların yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz için kritik uyarı

MGM, Batı Akdeniz için de ayrı bir uyarı yaptı. Yarın akşam saatlerinden itibaren Antalya genelinde, Isparta’nın güneyi ile Burdur’un güneydoğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Ayrıca yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına ve özellikle kıyı kesimlerde hortum riskine karşı tedbirli olunması istendi.

Yerel Haberler Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor

Yerel Haberler Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi

Yerel Haberler Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda

Yerel Haberler Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak

Yerel Haberler AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım

Yerel Haberler Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor

Yerel Haberler Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor

Yerel Haberler 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı

Yerel Haberler Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021