Malatya’da yöneticilere etkili yönetim eğitimi

Yerel Haberler - 09.04.2026 - 0:00

MALATYA – BHA 

Eğitim programına Vali Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilirken üniversitelerde görev yapan üst ve orta kademe yöneticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik olarak planlandı. Eğitim kapsamında katılımcılara liderlik, kriz yönetimi, stratejik planlama, iletişim becerileri, kamu yönetiminde etik ilkeler ve değişim yönetimi gibi başlıklarda alanında uzman akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından eğitimler verildi.

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, kamu yönetiminin temelinde devlet ile vatandaş arasındaki karşılıklı sorumlulukların bulunduğunu belirterek, “Devlet yalnızca kurallar bütünü değil, aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve millet olarak taşıdığımız birikimin bir yansımasıdır. Bu nedenle yaptığımız her işte bu derinliği hissetmek ve hissettirmek zorundayız. Millet olarak en güçlü yönlerimizden biri kriz anlarında ortaya koyduğumuz yüksek organizasyon kabiliyetidir. Ancak asıl başarı, olağan dönemlerde de aynı disiplin ve ciddiyeti gösterebilmektir. Aksi halde başarılar ağır bedellerle elde edilir.” dedi.

“Liderlik Sorumluluk Gerektirir”

Yöneticilik anlayışında liderliğin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Yavuz, yöneticinin sadece süreci idare eden değil, aynı zamanda risk alan, karar veren ve toplumu ortak hedefler etrafında birleştiren kişi olduğunu belirtti. Başarıyı ekiple paylaşmanın, hatayı ise üstlenmenin yöneticiliğin temel ilkelerinden olduğunu dile getirdi. İnsan ilişkilerinin yöneticilikteki önemine değinen Yavuz, “İnsanlarla kurduğunuz bağ, yaptığınız işin başarısını doğrudan etkiler. Buna ‘duygusal banka hesabı’ diyorum. Bu hesap güçlü ise insanlar hatalarınızı tolere eder, zayıfsa en küçük davranışınız bile yanlış anlaşılır. Ancak farklı fikirlerin olduğu ortamlarda karar almak zorlaşır. Yöneticinin görevi herkesi dinlemek, gerektiğinde karar verip süreci sonlandırmaktır.” diye konuştu. Eğitim programı, yapılan sunumların ardından sona erdi.

Yerel Haberler Ağrı’da “Maarifin Kalbinde Çocuk” etkinlikleri kapsamında Minikler Futbol Turnuvası başladı

Yerel Haberler Şiran’a yakışan yenilik: Baştan sona modern hamam

Yerel Haberler Türkiye’deki Suriyeli sayısı son 5 yılda yüzde 38 azaldı

Yerel Haberler Beşiktaş’ta denetim raporu açıkladı: Nike anlaşması ve 45 milyon euro ödeme

Yerel Haberler Dijital Habercilik ve Medya Çalıştayında 1. oturum tamamlandı

Yerel Haberler Üsküdar Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 21 şüpheli adliyede

Yerel Haberler Konut ve arsa satışları ilk çeyrekte geriledi

Yerel Haberler Polis Teşkilatının kuruluşunun 181. yılı Beypazarı’nda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Yerel Haberler CHP’de disiplin süreci tamamlandı: Hasbi Dede için ihraç kararı

Yerel Haberler Sağlıklı Hayat Akademisi bir yılda yüz binlerce kişiye ulaştı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021