Malatya, TÜBİTAK 2204-B Bölge Finalinde başarı elde etti

Yerel Haberler - 02.04.2026 - 0:00

MALATYA – BHA 

İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde, Malatya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinasyonunda düzenlenen bölge sergisinde, projeler alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Bölge finalinde birincilik elde eden projeler arasında Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi’nin Coğrafya ve Türkçe projeleri, Cahide Nebioğlu Ortaokulu’nun Fizik projesi ve Yeşilyurt Bilim ve Sanat Merkezi’nin Matematik projesi yer aldı.

İkincilik derecesi ise Abdülhamit Han Ortaokulu’nun Fizik projesi ve Selahaddin Eyyubi Ortaokulu’nun Kimya projesine verildi. Malatya İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır, öğrencilerin başarısını değerlendirerek, “Eğitim sistemimizin hedeflerinden biri; araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmektir.

Öğrencilerimizin bu başarısı, yürütülen çalışmaların göstergesidir. Tüm öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik ediyor, Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Yerel Haberler Iğdır’da 56,7 milyonluk kaçak botoks operasyonu

Yerel Haberler KKTC’de spora uygulanan ambargoyu anlatan belgesele destek

Yerel Haberler Otizmde erken tanı hamlesi: 35 bin çocuk tarandı

Yerel Haberler Giresun STK’larından Giresun Expo için güç birliği

Yerel Haberler Uyuşturucuya geçit yok: Hatay’da operasyon zinciri

Yerel Haberler Bakan Çiftçi: Sokak hayvanlarının yüzde 75’i toplandı

Yerel Haberler Şanlıurfa’da zehir deposu ortaya çıkarıldı

Yerel Haberler Millilerin Paraguay maçı saati değişti: İşte Dünya Kupası fikstürü

Yerel Haberler AKK ve Ankara Üniversitesi Spor için el ele veriyor

Yerel Haberler Kepez’de sahte yatırım ağına baskın: 16 gözaltı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021