Lübnan’lı Yatırımcının Kararı Aksaray Oldu

Aksaray Haberleri - 29.08.2020 - 9:07

Geçtiğimiz günler içerisinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ile görüşmeler gerçekleştiren Lübnanlı MDM Plastik Firması, Aksaraya yatırım yapma kararı aldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklamada; Lübnan’da plastik medikal üretimi yapan firma Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında Lübnan’daki tesisini Aksaray’a taşıma kararı almıştır. Avrupa ve İskandinav ülkelerine ihracatının %60’nı gerçekleştiren MDM Plastics firması, Aksaray OSB’den 10.000 metrekare arazi üzerine yaklaşık 5 Milyon $’lık yatırım yapıp, kademeli olarak 100 kişiye istihdam sağlayacaktır. Her geçen gün artan yerli yatırımcı taleplerine yabancı yatırımcılarda eklenmektedir. Inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Aksaray yabancı yatırıcımlarında ilk noktaları olacaktır. Bizler bu noktada üzerimize düşen her türlü görevi fazlası ile yapacak ve Aksarayımızı dış dünya ile buluşturacağız. Odamız içerisinde faaliyete geçirmiş olduğumuz ihracat destek ofisimizinde katkıları ile bu alanda çok daha aktif olacağız. Bizlere yaptığımız çalışmalarda ve yatırımların kazandırılmasında yardımcı olan Ahiler Kalkınma Ajansımızada teşekkür ediyorum”dedi.

Aksaray Haberleri YKS tercihleri sona erdi: Gözler üniversite yerleştirme sonuçlarında

Aksaray Haberleri AK Parti Burdur il gençlik kollarından Kur’an Kursu öğrencilerine serinleten sürpriz

Aksaray Haberleri Fenerbahçe otobüsü saldırısında 11 yıl sonra yeni adım: 5 şüpheliye operasyon

Aksaray Haberleri Sözleşmeli er ve uzman erbaş başvurularında süre uzatıldı

Aksaray Haberleri Terörsüz Türkiye düzenlemesi Meclis’ten 467 oyla geçti

Aksaray Haberleri Mustafa Özkan: “Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır”

Aksaray Haberleri Bakan Kurum: Bir kez daha zoru başardık

Aksaray Haberleri ”Mekke Anlaşması Genişliyor mu?”

Aksaray Haberleri Mikroplastik kirliliğine sıkı denetim: 118 milyon liralık ceza

Aksaray Haberleri Malatya’ya Türkiye’de bir ilk: Yoğurt Müzesi kurulacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021