KÜSİ’nin çalışmaları değerlendirildi

Aksaray Haberleri - 19.04.2017 - 10:04

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurul üyeleri Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Üniversite ve sanayi kuruluşları, girişimciler, yatırımcılar arasında ortak işbirliği ve etkileşiminin sağlanması için oluşturulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Kurulu üyelerini Valilik Makamında kabul eden Vali Aykut Pekmez kurulun Aksaray’da yürüttüğü çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Aksaray Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan KÜSİ’nin 2023 hedefleri kapsamında Ar-Ge ve İnavasyona dayalı sanayi alt yapısını oluşturmak ve yüksek teknolojik ürün üretmek ve geliştirmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulduğunu Aksaray’da 2015 yılında oluşturulan KÜSİ Çalışma Gruplarının belirlenen amaca dayalı çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

KÜSİ Bakanlık temsilcisi Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Demiral, Aksaray Üniversitesi İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Emin Kara, Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı H. İsmail Başer, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kurt, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili Ayhan Ermiş, KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, Aksaray Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit Ertan’dan oluşan KÜSİ Kurul Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Aykut Pekmez; katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve bunların geliştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Firmaların ürettikleri ürünlerini daha da geliştirerek bunları ihraç ürün haline getirebilmeleri noktasında KÜSİ’nin yol göstererek bu tür çalışmalara destek olması gerektiğini belirten Vali Pekmez; daha etkin projelerin ortaya çıkarılması için hep beraber gayret göstereceklerini bildirdi.

Aksaray Haberleri Lavanta Bahçemiz Tarım ve Turizmin Buluşma Noktası Oldu

Aksaray Haberleri Aksaray Sosyal Belediyecilikte Örnek Olmaya Devam Ediyor

Aksaray Haberleri Sığırların Solunum Hastalıklarına İlişkin Proje Destek Aldı

Aksaray Haberleri Aksaray İHH Başkanı Korkmaz Özgürlük Filosu’nda

Aksaray Haberleri Macera Park Çok Yakında Yeni Sezona Merhaba Diyecek

Aksaray Haberleri Aksaray İHH 2024 Ramazan Faaliyetleri

Aksaray Haberleri Başkan Dinçer Çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğine Davet Etti

Aksaray Haberleri Yeni Belediye Hizmet Binasında Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Aksaray Haberleri Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Aksaray Haberleri Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021