Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi 94 Yaşında

Aksaray Haberleri - 09.09.2017 - 15:29

CHP Aksaray İl Başkanı Av.Ali Rıza Toprak yaptığı açıklamada; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim İki Büyük Eserim Var. Biri Türkiye Cumhuriyeti. Diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek kurduğu partinin 94. Yılını yaşamanın onur ve gururunu taşıyoruz. Bugün aynı zamanda emperyalistlerin denize döküldüğü İzmir’in kurtuluş günüdür.

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile birlikte halkımızın medeni ve sosyal haklara kavuşmasının, demokratikleşmesinin sağlanması, ilerlemesi ve sürekli hale gelmesinin; çok partili hayata geçişin Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaşma mücadelesinin öncüsü ve sağlayıcısıdır. Partimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olmasının en büyük teminatıdır.

Her zaman ezilenin, hakkı yenenin, mazlumun yanında yer almış. Yolsuzluğun ve sömürünün karşısında dik durmuştur.

Cumhuriyetin kurulup, egemenliğin tek bir kişiden alınarak halka verilmesi sağlandıktan sonra iktidarın halk tarafından denetiminin ve değişimin sağlanması için çok partili siyasi hayata geçişi de yine Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır. Yurttaşlarımızın özgürlük ve eşitliğe kavuşması için mücadele eden Ulu Önderin en önemli kuruluşu olan partimiz bugün de kuruluş felsefesinin gereği olarak hak, hukuk ve adalet mücadelesini yılmadan, sinmeden, hiçbir güçten korkmadan devam ettirmektedir. Cumhuriyetin kurucusu olan partimiz geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasinin, laikliğin, bağımsızlığın, eşitliğin, insan hak ve özgürlüklerinin, sosyal devletin, emeğin, adaletin, milliyetçilik ve devrimciliğin yılmaz güvencesi olmaya devam etmektedir ve ilelebet devam edecektir.

Partimizin kuruluşunun 94. Kuruluş yıldönümünde kurucusu Genel Başkanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gazilerimizle birlikte Atatürk’ten sonra genel başkanlık görevini yerine getiren İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve görevde bulunan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, partimizin yönetiminde görev alan arkadaşlarımıza her türlü tehdit, endişe ve korkudan çekinmeyip partimize üye olan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti idealiyle yaşayan, mücadele eden partimize emek veren tüm yol arkadaşlarımıza saygı, şükran ve teşekkürlerimizi sunuyorum.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.

Aksaray Haberleri Türkiye genelinde nisan yağışları arttı

Aksaray Haberleri Tavuk eti ve yumurta üretiminde mart ayında yükseliş

Aksaray Haberleri Denizcilik Kariyer Zirvesi Kdz. Ereğli’de başarıyla gerçekleşti

Aksaray Haberleri Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar: 8’incilik  hedefine  çok yakınız

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında geri çekilme

Aksaray Haberleri Kruvaziyer gemisinde salgın paniği: Binlerce yolcu karantinada

Aksaray Haberleri TFF, 2026-2027 sezon takvimini açıkladı

Aksaray Haberleri İçişleri Bakanlığı personel yönetmeliklerinde ne gibi değişiklikler yapıldı?

Aksaray Haberleri Batman Havalimanı’nda yolcu sayısı zirveye çıktı

Aksaray Haberleri Elazığ’da huzur; emniyetle yerinde!

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021