Aksaray Haberleri - 01.08.2017 - 11:37
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığıyla Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yerini alan Aksaray’da, kurbanlık hayvan konusunda sıkıntı yok.
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Aksaray Ticaret Borsası Canlı Hayvan Park Yeri ve Canlı Hayvan pazarında incelemede bulunarak bu yıl kurbanlıkta sıkıntımız yok dedi.
Özkök “Bildiğiniz üzere canlı hayvan pazarımız Konya yolu üzerinde, Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezi arkasında bulunmaktadır. Kurban arife sürecine girmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki 4 haftada Aksaray Ticaret Borsası Canlı Hayvan Park Yeri ve Canlı Hayvan pazarında kurbanlık satışları devam edecektir. Değireli üreticilerimiz ürettikleri ürünleri Canlı Hayvan Pazarına getirerek pazarda sergilemektedir. Aksaray’ımız Tarım ve Hayvancılık şehridir. İlimizde vatandaşlarımıza ve Türkiye’nin birçok muhtelif illerine kurbanlık sevk edilmektedir. Şu an itibari ile Aksaray’ımızda yeteri kadar kurbanlık bulunmaktadır. Kesinlikle ithalata ihtiyacımız yaktır. Aksaray’ımız hem küçükbaş, hem de büyük baş hayvan varlığı ile kurban ihtiyacımızı tamamen karşılayacaktır” diyerek “Vatandaşlarımız kurbanlık alırken öncelikle kurban olabilecek kritere uygun olarak yaşını doldurmuş olmasına, Kurbanlık olarak seçilmiş olan hayvanın uzuvlarında eksik, kesik veya zarar görmemiş olmasına ve özellikle büyükbaş kurbanlıklarda hayvanın derisinin parlak olmasına dikkat etsinler. Ben buradan üreticilerimize ürettikleri ürünlerin bereketli olmasını tüketicilere de hayırlı kurbanlar diliyorum” dedi.
Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor
Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız
Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı
Aksaray Haberleri Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde
Aksaray Haberleri Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama
Aksaray Haberleri Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü
Aksaray Haberleri GMİS, Dünya Madenciler Gününde sahada üyeleriyle buluştu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021