Kurban Bayramın da En Çok Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ana Manşet - 08.07.2022 - 8:47

12 Madde de Kurban Bayramın da En Çok Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle herkese mutlu ve sağlıklı bayramlar. Bayramda diyet yapmayacağım, diye telaşa girenlerden misiniz? Yılda 2 kez olan bayramlarımızda kendimizi kısıtlamak yerine birkaç noktaya dikkat ederek tadını çıkarın. Diyetisyen Rıdvan Arslan kurban bayramında dikkat edilmesi gereken noktaları bizler için açıklıyor.

*Diyabet, kalp damar veya tansiyon gibi kronik hastalığı olan bireyler bayram sürecinde tükettikleri etin porsiyonuna dikkat etmelidir.

*Kurban kesildikten sonra ette rigor martis (ölüm katılığı) meydana gelmektedir ve bunun sonucunda ette sertlik oluşmaktadır. Bu yüzden et mutlaka 24 saat dinlenmeli ve daha sonra tüketilmelidir. Kesildikten sonra hemen tüketilen et, sizlerde mide şişkinliği veya hazımsızlığa neden olacaktır.

*Kırmızı etin içerisinde görünür ve görünmez yağlar vardır. Eti görünür yağlarından ayırdıktan sonra pişirirken ekstra yağ ilave edilmemelidir. İçerisindeki görünmez yağ, pişirmede yeterli olacaktır.

*Etleri pişirirken sağlıklı pişirme yöntemlerinden, haşlama, ızgara veya fırınlama tercih edilmelidir.

*Etler kesilirken mutlaka ayrı bir kesme tahtası kullanılmalıdır.

*Etin içerisindeki demirin emilimini arttırmak için mutlaka yanında C vitamininden zengin besinler tercih edilmelidir. Mesela etin yanında yapacağınız bol limonlu salata, demirin emilimini arttırmaya destekleyici içeriktedir.

*Ana yemeklerden 20 dakika önce 1-2 bardak su tüketmek yemek sırasında daha az yemenize katkı sağlayacaktır.

*Tatlı tükettikten sonra ardından süt veya yoğurt tüketmeye özen gösterin. Böylece şekerin emilimi azalacaktır.

*Asitli ve şekerli içecekler yerine yemeklerle birlikte maden suyu veya ayran tüketin.

*Hazımsızlık sorunu yaşarsanız nane çayını tercih edebilirsiniz.

*Et tüketimini öğle saatlerinde yapmaya özen gösterelim. Akşam ise sebze veya kurubaklagil gibi posa içeriği yüksek yemekleri tercih edelim.

*Bayram süresince bolca su tüketmeyi ihmal etmeyin.

Ana Manşet Kars Valisi Ziya Polat, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder’i makamında ağırladı

Ana Manşet Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza

Ana Manşet Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı

Ana Manşet Erzurum’da Milli Teknoloji Atölyesi’nin temeli atıldı

Ana Manşet 2026 Yılı Rüzgârın Yılı Olacak

Ana Manşet Tren seferlerinde bayram hazırlığı: Ek kapasite 18 bin 664 kişi

Ana Manşet 49. Uluslararası Giresun Aksu Festivali başlıyor

Ana Manşet Özel Eğitimde, Aileler İçin Yol Haritası Rehberi Yayınlandı

Ana Manşet Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşmede yeni aşama

Ana Manşet Ankara Kent Konseyi’nden AK Parti Genel BaşkanVekili Elitaş’a ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021