Küçük Lara’nın dikkati, yaralı güvercini hayata bağladı

Yerel Haberler - 18.11.2025 - 14:00

ORDU-BHA

Ordu’nun Düz Mahallesi’nde 7 yaşındaki Lara’nın fark ettiği yaralı güvercin, hızlı ihbar ve ekiplerin müdahalesiyle yaşama tutundu.

Ordu’nun Altınordu ilçesi Düz Mahallesi’nde akşam saatlerinde duyarlılık örneği sergilendi. Birlik Haber Ajansı Ordu İl Temsilcisi ve Altınordu Haber Merkezi muhabiri, 16.45 sıralarında kızıyla yürürken teleferik direğinin dibinde yerde hareketsiz şekilde yatan bir güvercini fark etti.

Muhabirin 7 yaşındaki kızı Lara, ilk bakışta ölü sanılabilecek kadar hareketsiz olan kuşun aslında yaşadığını belirledi. Baba ve kızın dikkatli incelemesi sonucu güvercinin boynunda hafif bir kırık olduğu, bir bacağının da sakatlandığı anlaşıldı.

Durumu hemen yetkililere bildiren muhabir, önce Ordu Büyükşehir Belediyesini ardından 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerini aradı. Yaklaşık bir saat süren bekleyiş boyunca yaralı kuşun soğuktan etkilenmemesi için koruma sağlayan muhabir, kuşun uyumaması ve donmaması için gerekli tüm müdahaleleri yaptı.

Doğa Koruma ekipleri, yoğun trafiğe rağmen Ulubey’den gelerek yaralı kuşu güvenli şekilde teslim aldı.

Yoğun trafiğe rağmen hızla bölgeye ulaşan Doğa Koruma ekipleri, Ulubey’den gelerek yaralı güvercini güvenli bir şekilde teslim aldı. Yaralı kuşun tedavi süreci ekipler tarafından titizlikle sürdürülecek.

Küçük Lara’nın dikkati ve babasının hızlı refleksi sayesinde bir can daha hayata tutunma şansı buldu.

Yerel Haberler Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Yerel Haberler Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Yerel Haberler DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Yerel Haberler Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun

Yerel Haberler Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Yerel Haberler Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı

Yerel Haberler Ankara’da sürücülere uyarı: Trafiğe kapatılacak güzergâhlar açıklandı

Yerel Haberler Bakan Yardımcısı Yiğitbaşı genç polisleri tebrik etti: “Allah ayaklarına taş değdirmesin”

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz CHP içindeki bu kavganın, bu iç savaşın tarafı değiliz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021