Kremlin: “Ukrayna’da hedefimiz ateşkes değil, kalıcı barış”

Yerel Haberler - 10.12.2025 - 10:22

ANKARA – BHA

Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin ülkede devlet başkanlığı seçimlerinin yapılabileceğine dair açıklamalarına değinerek, “Bu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uzun zamandır dile getirdiği bir konuydu. Dolayısıyla bu yöndeki gelişmeleri yakından takip edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy’nin enerji altyapılarına yönelik saldırılar ve bu çerçevede olası bir karşılıklı ateşkesle ilgili sözlerini de yorumlayan Peskov, “Bizim için esas olan; gerekli belgelerin imzalanmasıyla sağlanacak istikrarlı, güvence altına alınmış ve kalıcı bir barıştır. Önceliğimiz budur.” dedi.

Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Politico’ya verdiği röportajdaki Ukrayna’nın NATO üyeliği ve toprak kayıplarıyla ilgili açıklamalarına da atıfta bulunarak, “Trump’ın bu konudaki değerlendirmeleri, bizim anlayışımızla örtüşüyor.” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Fırat Kalkanı bölgesinden acı haber: Astsubay Kenan Şahin şehit oldu

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Faili meçhul dosyalarda yeni gelişmeler yaşandı

Yerel Haberler Avrupa’dan 13 noktadan Bodrum’a direkt uçuş

Yerel Haberler Akoğuz Kışlası TOKİ konutları tamamlandı: Teslimler 9 Temmuz’da başlıyor

Yerel Haberler Özbekistan Milli Haber Ajansı ile TDGF arasında iş birliği görüşmesi

Yerel Haberler KVKK’den belediyelerin turistik canlı yayınlarına uyarı

Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat, ​”Kerbela, Kardeşlik ve Adalet Sembolüdür”

Yerel Haberler Yaz Kur’an kursları için kayıt süreci başladı

Yerel Haberler Evde sağlık ve palyatif bakım hizmetlerinde yeni dönem başladı

Yerel Haberler Kars Harakani Havalimanı’nda yolcu ve uçak trafiği verileri açıklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021