‘Köylerimizin sorunlarını yerinde tespit ediyoruz’

Aksaray Haberleri - 04.04.2015 - 14:52

Vali Şeref Ataklı köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek vatandaşların taleplerini dinlemek için yaptığı köy ziyaretlerine devam ediyor.

Vali Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Altınsoy, İl Genel Meclis Üyesi Celallettin Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ile merkeze bağlı Karaçayır, Taptuk, Ekecik Yeni Köy ve Koyak köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Köy muhtarlarından sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi alan Vali Ataklı, vatandaşlarla da görüşerek taleplerinin dinledi. köylerin altyapı eksikliklerinin giderilmesi, tarım hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilerek köylerde yaşayan vatandaşların refah seviyelerinin daha da yükseltilmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Ataklı bu amaçla yaptıkları köy ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini bu ziyaretlere devam edeceklerini söyledi.

Ziyaret ettiği köylerde parçalı tarım arazilerinin etkin olarak kullanılamaması ve köy yerleşim alanları ihtiyaçlarının belirtilmesi üzerine açıklamada bulunan Vali Ataklı, ‘Tarım arazileri konusunda vatandaşlarımızın yapması gereken konular var. Miras veraset işlerini vatandaşlarımızın kendileri halletmesi gerekiyor. Aksaray’da bütün köylerimizde bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Ancak bunun halledilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız aile büyüklerinden kalan ancak hisseli olan bu alanlardaki satış ve paylaşımlarını yaparak tek sahip olarak bu işe devam etmeli’ dedi. Köy yerleşim alanları ile ilgili İl Özel İdaresinin çalışmalarının devam ettiğini yıl sonuna kadar bu plan çalışmalarını tamamlanarak yerleşim alanı ihtiyacı olan köylerde gerekli parsel üretimlerinin yapılacağını belirtti.

Ekecik Yeni Köy ve Taptuk köylerinde genç kızlar ve kadınlarının iş taleplerini dinleyen Vali Ataklı, iki köyde halı kursu açılacağını talebe göre köyde yaşayan kadınlarında ekonomik kazanç elde etmeyi amaçlayan kurslar açabileceklerini söyledi.

-Köz ziyaretlerine devam edeceğiz

Vatandaşların köy ziyaretlerinden memnun olduklarını belirterek köylerine tekrar gelmelerini istemesi üzerine konuşan Vali Ataklı, ‘Bizler sizler için varız, biz idareciler olarak sizlerin sorunlarını çözüme kavuşturmak, sizin memnuniyetini sağlamak için bu görevlerde bulunuyoruz. Elimizden geldiğince bu ziyaretlerimize devam edeceğiz. Sorunları yerinde tespit edip sizlerin görüşlerini de alarak yapılan hizmetlerin amacına ulaşmasını sağlayacağız. ’ dedi.

Ziyaret ettiği köylerde çocuklara la bir süre sohbet eden Vali Ataklı çocuklara kitap hediye etti. Kitap verdiği çocuklardan verdiği kitapları okumalarını arkadaşları ile değiştirmelerini isteyen Vali Ataklı, kitapları okuyan çocukların kendisine mektup yazarak verilen kitabı okuduğunu duygu ve düşüncelerini anlatmalarını istedi.

Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı

Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021