KOSKEM, 154 cana nefes oldu

Yerel Haberler - 02.09.2025 - 15:45

KOCAELİ-BHA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), 15 Haziran’da başlayan yaz sezonu boyunca sahillerde görev alarak vatandaşların can güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Mavi Bayraklı plajların da aralarında bulunduğu toplam 13 sahil bölgesinde faaliyet gösteren KOSKEM, 2025 yaz sezonunun başından bu yana toplam 1.825 kişiyi boğulma tehlikesinden kurtardı.

Bir hafta 154 vatandaş kurtarıldı

KOSKEM ekipleri, 25-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında görev bölgelerinde gerçekleştirdikleri müdahalelerle toplam 154 kişiyi boğulma tehlikesinden kurtardı. Bu kapsamda Cebeci’de 63, Kumcağız’da 42, Kerpe’de 9, Bağırganlı’da 13, Seyrek’te 7, Kovanağzı’nda 4, Sarısu’da 4, Darıca’da 11 ve Ereğli’de ise 1 kişi, KOSKEM ekiplerinin zamanında müdahalesiyle hayata tutundu. Ayrıca 15 vatandaşa da ambulans birimleri aracılığıyla ilk yardım ve sağlık hizmeti sunuldu. Eğitimli personeli, donanımlı ekipmanları ve hızlı müdahale anlayışıyla sahillerde nöbet tutan KOSKEM ekipleri, vatandaşların denizde güvenle vakit geçirebilmesi için titizlikle görev yapıyor.

Yerel Haberler Doğum izninde kritik düzenleme: İşe dönen annelere tamamlama hakkı

Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi

Yerel Haberler İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek

Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Şimşek hakkındaki “ortaklık” iddiasına Bakanlıktan tepki

Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı

Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı

Yerel Haberler Başkent için uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak

Yerel Haberler ABB’den “soruşturma” iddialarına yalanlama

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021