Konya’da birer dakika arayla 3 deprem meydana geldi

Üst Manşet - 09.02.2021 - 20:30

Konya’da birer dakika arayla 4.7, 4.0 ve 4.1 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Mevlütlü – Tuzlukçu olduğunu aktardı. AFAD depremin büyüklüğünü, 4.7 olarak duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi! Depreme ilişkin Bakan Soylu’dan açıklama geldi. Öte yandan, saat 18.52’de 4.0, 18.53’de de 4.1 büyüklüğünde yine Tuzlukçu ilçesi merkezli üçüncü bir deprem daha meydana geldi. Depremlerin Tuzlukçu’ya yakın olan Akşehir, Yunak, Çeltik gibi ilçelerde de hissedilirken, kent merkezinde hissedilmedi.

Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. BAKAN SOYLU’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya’da meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, ”Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde, saat 18.51’de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz bir durum söz konusu değildir. Valiliğimiz bilgilendirme yapmaya devam edecektir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliğiden yapılan açıklamada ise, ”Konya ili Tuzlukçu ilçemizde 4,7 şiddettinde, 7 km derinlikte deprem meydana gelmiştir. An itibariyle herhangi bir mal ve can kaybı yoktur. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

Üst Manşet Erdoğan: Karadeniz’de güvenlik sağlanmalı, çatışma zemini oluşmamalı

Üst Manşet TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Baloğlu’ndan ERDEMİR’e ziyaret

Üst Manşet Bitki koruma ürünlerinde satış ve kullanım elektronik takibe alınıyor

Üst Manşet Batman’a ücretsiz fidan dağıtımı

Üst Manşet ABB’den ulaşım tarifelerinde düzenleme: Artış 2026’da uygulanacak

Üst Manşet Yenişehirlioğlu’ndan Şükrü Başdeğirmen’e övgü

Üst Manşet İstanbul ve İzmir’de yaklaşık 7 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Üst Manşet Kars’ta ‘Afete Hazırlık ve Psikososyal Dayanıklılık Eğitimi’ düzenlendi

Üst Manşet DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sudan, Kars’ta bölgesel kalkınma ve kadın istihdamı vurgusu

Üst Manşet Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021