Konut alımında yeni dönem başlıyor: Gayrimenkul Sertifikası!

Yerel Haberler - 23.07.2025 - 7:10

ANKARA-BHA

Konut sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralayacak gayrimenkul sertifikası modeli, yarın İstanbul’da kamuoyuna tanıtılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni yatırım modelinin detaylarını düzenlenecek toplantıyla açıklayacak.

Yeni sistem, Emlak Konut GYO ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğiyle uygulanacak. Bakanlık, dar gelirli vatandaşların küçük birikimlerle konut projelerine ortak olabilmesini ve güvenli konutlara daha kolay erişimini hedefliyor.

Konutun tamamı ya da bir bölümü alınabilecek

Gayrimenkul sertifikası modeliyle birlikte vatandaşlar, bir konutun tamamına sahip olmak zorunda kalmadan sertifika yoluyla bir bölümü için yatırım yapabilecek. Böylece, sertifika sahipleri ister projeye ortak olacak, ister birikimlerini değerlendirerek zamanla bir konutu tamamen edinme imkanı bulacak.

Modelin özellikle sabit gelirli, tasarruf sahibi ama ev alamayan kesimler için yeni bir fırsat yaratması bekleniyor.

Barınma krizine alternatif finansman çözümü

Bakanlık kaynakları, projenin sosyal devlet ilkeleri doğrultusunda hazırlandığını, aynı zamanda konut sektöründe alternatif bir finansman ve yatırım enstrümanı olarak da işlev göreceğini belirtti. Uygulamanın pilot bölgesi İstanbul olacak, ilerleyen süreçte ise farklı illerdeki projelerde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Bakan Murat Kurum’un projeye ilişkin tüm detayları yarın düzenlenecek basın toplantısında açıklaması bekleniyor.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021