Koçaş “Mesleki Yeterlilik Belgesi” Hakkında Bilgi Verdi

Aksaray Haberleri - 11.01.2018 - 10:05

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınav ve Belgelendirme ücretlerinin geri ödenmesi konulu teşvik kapsamının genişletildiğini belirtti.

05 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan Kanunun 56 Maddesi ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınav Ücretlerinin tamamının 2019 yılı sonuna kadar karşılanmasının mümkün hale geldiğini belirten Koçaş, açıklamasının devamında; “Bilindiği üzere iş kazalarının önlenmesi amacıyla tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmiştir.

Mesleğin öngördüğü mesleki eğitimi almış ve ardından yapılan sınavlarda başarılı olmuş kişilere verilen belge olan Mesleki Yeterlilik Belgesinde ilimizde inşaat, metal, makine ve otomotiv ile elektrik elektronik, sektörlerinde çalışanlara yönelik olarak Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamız başvuru almaktadır.

5 Sektör 31 Meslek dalında belgelendirme hizmeti sunan aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından kurulan TOBB MEYBEM’e, 2019 yılına kadar yapılacak olan ve belge zorunluluğu kapsamında bulunan mesleki yeterlilik sınav masraflarının tamamı karşılanacaktır. Bu anlamda ilimizde bu 5 sektörde yani tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışan vatandaşlarımızı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamıza bekliyoruz” Dedi.

Aksaray Haberleri 2026-YÖKDİL/1 sonuçları erişime açıldı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Türkiye son 10 ayda 513 ton hafifledi

Aksaray Haberleri 73 ilde narkotik operasyonu: 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021