Kocaeli’nin genç dahileri TEKNOFEST’te ses getirdi

Yerel Haberler - 25.09.2025 - 16:22

KOCAELİ-BHA

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin en büyük vitrini olan TEKNOFEST 2025, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 5 gün boyunca 1 milyon 32 bin teknoloji tutkununu ağırlarken, Türkiye’nin dört bir yanından yükselen başarı hikâyeleri festivale damgasını vurdu. Bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen, 58 ana kategori ve 138 alt kategoride yarışmaların düzenlendiği TEKNOFEST 2025 büyük bir coşkuya sahne oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de Kılavuz Teknoloji Merkezi ve Gazi Akçakoca Bilgievi takımlarıyla festivale katkı sunarak, bilim ve teknolojiyi her yaştan ziyaretçiye tanıttı.

Akçakoca Rov yarı finalist oldu

Gazi Akçakoca Bilgievi Neptune Labs takımı geliştirdiği Akçakoca ROV su altı aracıyla TEKNOFEST 2025 Mavi Vatan Yarışması’na katıldı. İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisinde yarı finalist olan Neptune Labs takımı, su altı aracını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kılavuz Gençlik standında ziyaretçilere sergiledi. Gazi Akçakoca Bilgievi Bilişim Eğitmeni Yeşim Yalçın, ortaokul öğrencileri Muhammed Kayra Önür, Ömer Atıf Açıkgöz, Ömer Mustafa Pehlivan ve Zeynep Ravza Güleç tarafından geliştirilen yerli su altı aracı Akçakoca ROV’un dışı Filistin bayrağının renkleriyle tasarlandı.

Pulse Guard Projesi ilk 10’a girdi

Gazi Akçakoca Bilgievi Kılavuz takımı tarafından tasarlanan Pulse Guard projesi TEKNOFEST 2025 Uluslararası Bilim Yarışması ‘sağlıklı yaşam’ kategorisinde 86.55 puan ile Türkiye 9’uncusu oldu. Gazi Akçakoca Bilgievi Bilişim Eğitmeni Yeşim Yalçın ve ilkokul 4. sınıf öğrencileri Yağmur Acar ile Ekin Gökçe Şahin tarafından tasarlanan ‘Sağlıklı yaşam için giyilebilir teknolojiyle akıllı stres takip cihazı’ bireylerin nabız, oksijen ve stres düzeylerini takip edebileceği, HRV analizi yapabilen giyilebilir teknolojilerle geliştirilen akıllı bir takip cihazı olarak öne çıkıyor.

Yerel Haberler Dünya Kupası Avrupa elemeleri nefes kesti: Millilerin rakibi Kosova oldu

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Yerel Haberler Ankara’da fahiş hesap şebekesine operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”

Yerel Haberler Bakan Fidan’dan yoğun diplomasi mesaisi: Kritik görüşmeler peş peşe

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira

Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi

Yerel Haberler Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak

Yerel Haberler Aydın’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 101 düzensiz göçmen yakalandı

Yerel Haberler Antalya’da havacılığın kalbi bu lisede atıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021