Kocaeli Büyükşehir’den Alzheimer hastalarına şefkat eli

Yerel Haberler - 16.08.2025 - 13:32

KOCAELİ-BHA

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Alzheimer Merkezi, hasta ve hasta yakınlarının yaşamına dokunuyor. Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı’ndaki eski Vinsan Kampüsü’nde hizmet veren merkezde, Alzheimer ve demans tanısı konulmuş bireyler için psikoterapi, akıl oyunları, psiko-motor aktiviteler, bahçe uğraşları, müzik çalışmaları, fiziksel egzersiz ve el sanatları gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde hasta yakınlarına beslenme eğitimi verilirken tanı almış bireyler de psikolojik destek ve fizyoterapist eşliğinde sporla dolu bir gün yaşadı.

Uzmanlardan eğitim ve rehberlik

Program kapsamında diyetisyen ve psikolog eşliğinde Alzheimer’lı bireylerin yakınlarına özel eğitim düzenlendi. Eğitimde Alzheimer’da beslenmenin önemi, iştahsızlık ve yeme reddi ile baş etme yolları, yutma güçlüğü yaşayan bireyler için beslenme önerileri, günlük sıvı ve beslenme takibinin önemi, besin çeşitliliği, porsiyonlama, yemeğin görsel sunumunun iştaha etkisi, örnek menü planlaması, bakım verenin kendi sağlığını koruma yöntemleri, hastalığın belirtileri ve evreleri ile psikolojik desteğin önemi gibi konular ele alındı. Ayrıca Alzheimer Merkezi tarafından sunulan hizmetler hakkında da detaylı bilgiler paylaşıldı.

Fizyoterapiyle hareketli günler

Eğitimin ardından fizyoterapistler eşliğinde Alzheimer’lı bireyler için egzersiz çalışmaları yapıldı. Bu etkinliklerde katılımcıların kas-iskelet sağlığını korumak, hareket kabiliyetini artırmak, yaşam kalitesini iyileştirmek ve sosyal etkileşimlerini güçlendirmek hedeflendi.

Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Merkezi’ne başvurular, Kocaeli Üniversitesi Demans Polikliniği’nin değerlendirmesi sonrasında kabul ediliyor. Merkez hem hastalar hem de hasta yakınları için rehber niteliğindeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Yerel Haberler Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi

Yerel Haberler Her Yaşta Sanat Çalıştayı’na büyük ilgi

Yerel Haberler İstihdamda hedef nitelikli iş gücü

Yerel Haberler Altın fiyatlarında güncel durum

Yerel Haberler A Milli Takım, Dünya Kupası bileti için final maçına çıkacak

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Hafızlık eğitimi tamamlayan 25 kişiye icazet belgesi verildi

Yerel Haberler Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi

Yerel Haberler Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale

Yerel Haberler Küresel gerilim altını hareketlendirdi

Yerel Haberler 5 yerleşim yeri için sandık kurulacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021