Kocaeli Büyükşehir’den 25 bin haneye 41 kart desteği

Yerel Haberler - 18.09.2025 - 15:51

KOCAELİ-BHA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım faaliyetlerini büyük bir hassasiyetle yürütüyor. Kentin her köşesine yardımların ulaştırılması için titiz bir çalışma yürüten Büyükşehir, şeffaf ve etkin bir yardım mekanizması oluşturarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatıyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 41 Kart uygulamasını tüm hızıyla sürdürüyor. 2025 yılının ilk 8 ayında 25 bin 544 haneye 41 Kart desteği veren Büyükşehir, milyonlarca lira sosyal destek sağlayarak hem ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu hem de toplumdaki dayanışma ruhunu pekiştirdi.

6 farklı kategoride destek

Gıda, giyim, fatura, nakit, süt ve medikal olmak üzere 6 farklı kategoride verilen 41 Kart ile vatandaşlar; anlaşmalı market, mağaza ve medikal firmalardan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ayrıca fatura ve nakit kartlarıyla Vakıfbank ATM’lerinden nakit çekim de yapılabiliyor. 2025 yılının Ocak-Ağustos döneminde 25 bin 544 haneye ulaştırılan destek ile Kocaeli genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi hedeflendi. Özellikle kış aylarında fatura desteği ve sağlık alanında medikal kart uygulamasıyla yüzlerce ailenin yükü hafifletildi. Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeye devam edecek.

Bilgi ve başvuru için

Büyükşehir Belediyesi’nin 41 Kart hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak ya da 8 farklı ilçede yer alan SIM’lere (Sosyal İletişim Merkezi) gelerek bilgi alabilirler.

Yerel Haberler Devlet Bahçeli’den ‘Malazgirt Zaferi’ mesajı

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı 73 bin 431’e yükseldi

Yerel Haberler Ak Parti Adana Teşkilatından “birbirimize Candan Bağlıyız” kan kampanyasına destek

Yerel Haberler ”Gençlerin bilgi ve yetkinlikleri geliştirilmeli”

Yerel Haberler Keçiören Belediyesi’nin Mevlid Kandili programında kent meydanı dolup taştı

Yerel Haberler Musa Yılanlı, Denizli Ticaret Borsası Başkanlığına adaylığını açıkladı: Projelerini tek tek duyurdu

Yerel Haberler Üniversite kayıtlarında yeni dönem: Öğrencilerin süreçleri kolaylaştırılacak

Yerel Haberler Yurt dışına kaçan 60 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yerel Haberler Dünyanın uzmanları İstanbul’da buluştu: Gündem davranışsal bağımlılıklar

Yerel Haberler Buğday sapları sanat eserine dönüşüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021