Yerel Haberler - 14.05.2026 - 0:00
DÜZCE – BHA
Düzce sokaklarında bugün, alışılagelmiş “protokol” görüntülerinin aksine, toplum düzenine dair sessiz ama bir o kadar da derin bir kare yansıdı. Şehir merkezinde seyreden Düzce Valisi Mehmet Makas, kırmızı ışıkta diğer tüm vatandaşlarla birlikte bekleyerek kuralların “herkes için” olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Görüntülerde dikkat çeken en önemli detay, herhangi bir ayrıcalık talebinin olmamasıydı. Ne sirenler çaldı, ne de trafik akışı makam aracı için kesildi. Vali Makas’ın makam aracı, trafik ışıklarının ritmine uyarak yeşil ışığın yanmasını bekledi.
Küçük bir detay gibi görünse de bu duruş, devlet-vatandaş ilişkisinde “örnek olma” bilincinin en somut hali olarak yorumlandı. Toplumun her kesiminin uymakla yükümlü olduğu kurallara, şehrin en üst mülki idare amirinin de aynı hassasiyetle riayet etmesi; “kanun önünde eşitlik” ilkesinin sahaya yansıması oldu.
Bir şehrin huzuru, sadece alınan güvenlik önlemleriyle değil, yöneticilerin halkla aynı potada eriyebilmesiyle sağlanır. Kırmızı ışıkta geçen o birkaç dakikalık bekleyiş; aslında tüm şehre verilen “Hepimiz aynı kurallara tabiyiz” mesajının en kısa ve net özetiydi.
Düzce halkının takdirini toplayan bu sade görüntü, “önce örnek olmak” anlayışının makamdan daha büyük olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı
Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle
Yerel Haberler KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı
Yerel Haberler Malatya’da fuhuş operasyonu: 4 şüpheli gözaltında
Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı
Yerel Haberler AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek
Yerel Haberler Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021