Kırıkkale’de Otel Sektörü Zor Günler Geçiriyor

Yerel Haberler - 12.11.2025 - 4:20

Kırıkkale’de son dönemlerde otelcilik sektörü ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Kentte faaliyet gösteren otellerin büyük bölümü düşük doluluk oranlarıyla hizmet verirken, bazı işletmeler kapanma kararı aldı.

Otel sahipleri, Kırıkkale’nin Ankara’ya yakın olmasının konaklama tercihlerinde olumsuz etki yarattığını belirtiyor. Şehre gelen birçok vatandaş, konaklamak için Ankara’daki otelleri tercih ediyor. Bunun yanında Yenişehir bölgesinde yaygınlaşan 1+1 günübirlik kiralama sistemi, otel sektörünü zor durumda bırakıyor.

Her ne kadar Maliye ve Emniyet birimleri bu tür günübirlik kiralamalara sıcak bakmasa da, yapılan denetimlere rağmen sistemin devam ettiği ifade ediliyor. Fiyatlarının düşük olması, apart daireleri otellere karşı daha cazip hale getiriyor.

Otel sahipleri ayrıca, geçtiğimiz yıl Bolu’da yaşanan otel yangınının ardından Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan yeni denetimlerin de sektör üzerindeki yükü artırdığını dile getirdi. Bakanlığın yangın merdiveni yönetmeliklerinde yaptığı değişiklikler nedeniyle Kırıkkale şehir merkezinde, özellikle Yenidoğan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerindeki bazı oteller yeni merdiven sistemleri kurmak zorunda kaldı.

Bu durumun çevre estetiği açısından rahatsız edici bir görüntü oluşturduğunu belirten işletme sahipleri, Kırıkkale genelinde yaklaşık 9 otelin bulunduğunu ve bunların ortalama %30 kapasiteyle çalıştığını söyledi.

Hem günübirlik apart kiralamalar hem de yeni yasal prosedürler karşısında sıkışan otel işletmecileri, yıl sonuna kadar bazı otellerin kepenk kapatabileceğini ifade etti.

Yerel Haberler Hizmetin gücü filoya yansıyor

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Yerel Haberler ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Yerel Haberler Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Yerel Haberler Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Yerel Haberler Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Yerel Haberler Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yerel Haberler GMİS, Dünya Madenciler Gününde sahada üyeleriyle buluştu

Yerel Haberler Bakan Yardımcıları Özçelik ve Aydın’dan GMİS’e Dünya Madenciler Günü ziyareti

Yerel Haberler RATEM’de değişim rüzgârı: Yayıncılar 21 Aralık’taki genel kurula hazırlanıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021