Kırıkkale’de Otel Sektörü Zor Günler Geçiriyor

Yerel Haberler - 12.11.2025 - 4:20

Kırıkkale’de son dönemlerde otelcilik sektörü ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Kentte faaliyet gösteren otellerin büyük bölümü düşük doluluk oranlarıyla hizmet verirken, bazı işletmeler kapanma kararı aldı.

Otel sahipleri, Kırıkkale’nin Ankara’ya yakın olmasının konaklama tercihlerinde olumsuz etki yarattığını belirtiyor. Şehre gelen birçok vatandaş, konaklamak için Ankara’daki otelleri tercih ediyor. Bunun yanında Yenişehir bölgesinde yaygınlaşan 1+1 günübirlik kiralama sistemi, otel sektörünü zor durumda bırakıyor.

Her ne kadar Maliye ve Emniyet birimleri bu tür günübirlik kiralamalara sıcak bakmasa da, yapılan denetimlere rağmen sistemin devam ettiği ifade ediliyor. Fiyatlarının düşük olması, apart daireleri otellere karşı daha cazip hale getiriyor.

Otel sahipleri ayrıca, geçtiğimiz yıl Bolu’da yaşanan otel yangınının ardından Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan yeni denetimlerin de sektör üzerindeki yükü artırdığını dile getirdi. Bakanlığın yangın merdiveni yönetmeliklerinde yaptığı değişiklikler nedeniyle Kırıkkale şehir merkezinde, özellikle Yenidoğan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerindeki bazı oteller yeni merdiven sistemleri kurmak zorunda kaldı.

Bu durumun çevre estetiği açısından rahatsız edici bir görüntü oluşturduğunu belirten işletme sahipleri, Kırıkkale genelinde yaklaşık 9 otelin bulunduğunu ve bunların ortalama %30 kapasiteyle çalıştığını söyledi.

Hem günübirlik apart kiralamalar hem de yeni yasal prosedürler karşısında sıkışan otel işletmecileri, yıl sonuna kadar bazı otellerin kepenk kapatabileceğini ifade etti.

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yerel Haberler Eğitimin geleceği ve kalite vizyonu zirvesi Şanlıurfa’da

Yerel Haberler Gazze’de can kaybı artıyor: Son bilanço 73 bin 58

Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Yerel Haberler Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021