Kınalı kekliklerle ekosisteme destek

Yerel Haberler - 18.06.2026 - 0:00

KARAMAN – BHA 

Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü tarafından Nunu Vadisi’nde düzenlenen “Kınalı Keklik Doğaya Yerleştirme Çalışması” programına katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam ve DKMP Şube Müdürü Yılmaz Çavuşoğlu’nun da yer aldığı programda, doğal yaşamın desteklenmesi ve ekolojik dengenin korunması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında 400 kınalı keklik doğaya salındı.

Kentteki keklik sayısı 800 oldu

DKMP 8. Bölge Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde, Sarıveliler ilçesinde doğaya bırakılan 400 keklikle birlikte il genelinde toplam 800 kınalı keklik doğal yaşam alanlarına kazandırılmış oldu. Vali Çiçek, “Yürütülen bu çalışma ile bölgedeki keklik popülasyonunun artırılması, biyolojik çeşitliliğin korunması ve özellikle kırsal alanlarda keneyle biyolojik mücadeleye katkı sağlanması hedefleniyor” diye konuştu.

Yerel Haberler “Ceza Sahası” belgeseline festivalden iki ödül

Yerel Haberler Yedi asırlık miras: Cumalıkızık

Yerel Haberler Kabine Beştepe’de toplanıyor: Gündemde hangi başlıklar var?

Yerel Haberler Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 11. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Yerel Haberler “Sağlıklı Gençlerle Sağlıklı Geleceğe” projesi hayata geçiriliyor

Yerel Haberler Rize gastronomisinde yeni dönem: Bal, mandalina ve çay atıkları ekonomiye kazandırılıyor

Yerel Haberler ISUBÜ’den 7 bilim insanı “dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde

Yerel Haberler Isparta ITSO’da Metin Çelik yeniden kazandı

Yerel Haberler Erzurum’da çöp kamyonunun çarptığı kadın hayatını kaybetti

Yerel Haberler Isparta’da kentsel dönüşüm mesajı: “9 katın üstüne çıkmamız imkânsız”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021