Kıbrıs Gazisi Selahattin Bulgurcu hayatını kaybetti

Yerel Haberler - 01.09.2025 - 11:21

İSMAİL KARAKAŞ/ AYDIN-BHA

Londra’da başlayan tedavi süreci, son dönemde Türkiye’de devam ediyordu.

Didim’de tedavi gören Bulgurcu, bugün vefat etti.

Cenazesi, 3 Eylül Çarşamba günü, öğle namazına müteakip Didim Merkez Camii’nde kılınacak devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak. Gazi Selahattin Bulgurcu, törenin ardından ebedi istirahatgahına defnedilecek.

Selahattin Bulgurcu’nun hayatı ve gazilik süreci, kendi anlatımıyla kaleme alınan Gazi adlı kitapta Yükseliş Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

Gazi kitabı, yayın danışmanı İsmail Karakaş tarafından geçtiğimiz hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilmişti.

Bu eser, onun vatan sevgisini ve mücadele ruhunu gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.

Selahattin Bulgurcu kimdir?

Konya/Akşehir’de doğan Selahattin Bulgurcu, küçük yaşlardan itibaren zorluklarla mücadele etmiş ve azimle başarıya ulaşmış bir isimdir.

Yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen Bulgurcu, hayatı boyunca karşılaştığı tüm engelleri aşarak hem askerî hem de iş dünyasında önemli bir kariyer oluşturmuştur.

Kıbrıs Barış Harekatı ve askerlik yılları

Bulgurcu, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılarak Türk ordusunun kahraman komandolarından biri oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra, 25 Aralık 1974’te yurtdışına çıkarak dünya çapında farklı iş deneyimleri kazanmaya başladı.

Uluslararası iş hayatı ve girişimcilik

Askerlik sonrası İngiltere’ye yerleşerek çeşitli sektörlerde çalıştı. Paris’e giderek bir tekstil üretim atölyesi kurdu ve birçok insanı istihdam etti. Tekrar Londra’ya dönerek tekstil imalât sektöründe faaliyet gösterdi. Uzak Doğu’da, Vietnam’da restoran ve tekstil işlerine yönelerek büyük bir tekstil fabrikası kurdu. İstanbul ve Londra’da hazır giyim üretim fabrikaları açarak uluslararası pazarda önemli başarılara imza attı.

“Gazi” Kitabı: Bir kahramanın hikayesi

Selahattin Bulgurcu, yıllarca süren deneyimlerini ve anılarını bir araya getirerek “Gazi” adlı otobiyografi kitabını kaleme aldı. Kitap, yalnızca Kıbrıs Barış Harekatı’na dair derinlemesine anlatıları değil, aynı zamanda iş hayatındaki global tecrübelerini ve girişimcilik yolculuğunu da içeriyor. Bu eser, kahraman bir Türk komandosunun mücadelelerle dolu yaşam öyküsünü keşfetmek isteyenler için değerli bir kaynak niteliği taşıyor.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021