Keyvanlar Konağı’nı kundaklayan 2 kişi tutuklandı

Yerel Haberler - 19.09.2025 - 12:20

BOLU-BHA

Mudurnu ilçesi Seyrancık Mahallesi’nde bulunan Şeyh-ül Ümran Vakfı’na ait 3 katlı tarihi Keyvanlar Konağı’nda dün sabaha karşı yangın çıktı. 1850’li yıllarda inşaa edilen Osmanlı’dan kalma ahşap konaktaki alevler hızla büyüyüp tüm yapıyı sardı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Yangın sonrası yıkılan konak, ahşap enkazına döndü. Bir dönem otel olarak da kullanılan konağın 2 yıldır konaklama faaliyetlerine son verdiği belirtildi.

Emniyet ekipleri titizlikle çalıştı

İlçenin simge yapılarından biri olan tarihi konaktaki yangınla ilgili Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri detaylı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında konağın kundaklanmış olma şüphesi üzerine bölgedeki güvenlik kameraları incelendi, tanık ifadelerine başvuruldu. Yapılan incelemelerde, yangının çıktığı sırada Yılmaz Çakal ve Orçun Barut isimli kişilerin olay yerinde oldukları tespit edildi. Araştırmalar bu kişiler üzerinden yoğunlaştırıldı, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin konakta bekçi olarak çalışan ve konaklayan T.T. ile husumetli oldukları ve bir battaniyeyi tutuşturup konağı yaktıkları ortaya çıktı. Yangın sırasında, bekçi T.T.’nin konakta olmadığı, şehir dışında olduğu belirtildi. Çakal ve Barut, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”

Yerel Haberler Bakan Fidan’dan yoğun diplomasi mesaisi: Kritik görüşmeler peş peşe

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira

Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi

Yerel Haberler Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak

Yerel Haberler Aydın’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 101 düzensiz göçmen yakalandı

Yerel Haberler Antalya’da havacılığın kalbi bu lisede atıyor

Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı

Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı

Yerel Haberler Gazeteci Çiğdem Toker ‘Yap-İşlet-Devret Projeleri’ başlıklı söyleşisi gerçekleştirdi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021