Kentsel Dönüşüm Projemiz Hamidiye Mahallesi İle Sınırlı Kalmayacak

Ana Manşet - 11.12.2023 - 17:29

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanı şantiyesinde projenin temel kazısı için başlatılan hafriyat çalışmalarını inceledi. Belediye Başkanı Dinçer, kentsel dönüşüm alanında çalışmaların planlı şekilde yürütüldüğünü belirtirken kentsel dönüşüm projesinin sadece Hamidiye Mahallesi ile sınırlı kalmayacağını orta ve uzun vadede yeni dönüşüm projelerinin de hazırlığının olduğunu işaret etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, belediyenin yatırım programında yer alan projeleri düzenli olarak yerinde inceliyor. Hafta sonu Hamidiye Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hafriyat çalışmalarında gelinen aşamalarını yerinde görmek için şantiye alanına giden Belediye Başkanı Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmaların son günlerde daha da yoğunlaştığını belirtti.

Hamidiye Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde kalan altyapı hatlarının deplase edilerek başka bölgelere aktarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, “Hamidiye Mahallemizde 25 bin 500 metrekare alanı kapsayan kentsel dönüşüm projemizde temel kazısı devam ediyor. Her gün yüzlerce ton hafriyat bu bölgeden taşınıyor. İhaleyi alan firmamız çalışmalarını son günlerde yoğunlaştırdı. Temel kazısında sonra hemen sonra temel atma işlemine geçiyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm projelerinin planlaması, hayata geçmesi ve uygulanabilir olmasının uzun süreli bir çalışma gerektirdiği ifade eden Belediye Başkanı Dinçer, “Kentsel dönüşüm projelerine genel anlamda bakıldığında çok yönlü çalışma isteyen projeler arasında yer alıyor. Burada durum analizi, planlama, teknik değerlendirme, sosyal etki değerlendirmesi, finansman planlamasına kadar ihale süreci de buna dahil uzun süre bu proje üzerinde çalıştık. TOKİ ile sayısız görüşme sağladık. Bunun yanında proje içerinde yer alan hak sahipleriyle uzlaşmamız kentsel dönüşümün başka bir boyutu. Hak sahipleriyle irtibat büromuz aracılığı ile tek tek görüşmelerimiz oldu. Bu projemizin sürdürülebilir olmasının en büyük etkeni ise hak sahipleriyle yüzde 90’lar gibi yüksek oranda uzlaşma sağlamış olmamız, projemizin bu günlere gelmesinde etkili oldu” dedi.

“YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZİN PLANLAMASINI YAPIYORUZ”

Hamidiye Kentsel Dönüşüm temel kazı çalışmalarından sonra temel atma sürecinin başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kentsel Dönüşüm projemiz Hamidiye Mahallemiz ile sınırlı kalmayacak” dedi. Aksaray’da kentsel dönüşüm yapılacak yeni alanların belirlendiğini ifade eden Başkan Dinçer “Şehrimizde yeni kentsel dönüşüm projelerinin planlamasını yapıyoruz. Şehrimizde orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik planlarının geliştirilmesi için Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinde uyguladığımız şeffaflık ilkesinden taviz vermeden yeni kentsel dönüşüm projelerini bir bir uygulamaya koyacağız. Hamidiye Kentsel dönüşüm projemiz, şehrimizde başlatacağımız diğer kentsel dönüşüm projeleri için bizim ilk adımımız oldu” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm alanında ayrılmadan önce firma yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Ana Manşet Yurt dışından getirilen elektronik cihazların bandrol ücretleri değişmedi

Ana Manşet İran’dan FIFA’ya güvenlik talebi: “Maçlar Meksika’da oynansın”

Ana Manşet AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi

Ana Manşet Sosyal medya fenomeni Testo Taylan hakkında soruşturma

Ana Manşet Altında düşüş sonrası toparlanma: Gram yeniden yükselişte

Ana Manşet AB, Rusya ile gelecekte diyalog hazırlığı yapmayı öneriyor

Ana Manşet Doğu Anadolu’da kar etkisini sürdürüyor

Ana Manşet Sakarya’dan ihracat rekoru: Her 10 araçtan 6’sı yurt dışına

Ana Manşet Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK

Ana Manşet Türkiye-Romanya maçı için geri sayım: Biletler satışa çıktı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021