Kdz. Ereğli’de Çevre Haftası Coşkusu: 4. Geleneksel Çevre Şenliği yoğun ilgi gördü

Yerel Haberler - 11.06.2026 - 0:00

ZONGULDAK – BHA 

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından Çevre Haftası kapsamında düzenlenen 4. Geleneksel Çevre Şenliği, Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlikte; geri dönüşüm, sıfır atık, sürdürülebilir yaşam ve doğal kaynakların korunması konularında farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Şenliğin açılışında Hayali Ümit Efe tarafından çevre temalı Hacivat-Karagöz gösterisi sahnelendi. Ardından Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Koray Sivrikaya yaptığı konuşmada çevre sorunlarının her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, çevrenin korunmasında bireysel sorumlulukların önemine vurgu yaptı.

”Sıfır atık konusunu önemsiyoruz” 

Sivrikaya, “Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmemiz ve bizden sonraki nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakabilmemiz için devlet kurumlarının ve sanayi tesislerinin yanı sıra bizim de alabileceğimiz önlemler var. Evlerimizde, okullarımızda ve iş yerlerimizde daha az atık oluşturabilir, oluşan atıkları geri dönüşüm veya bertaraf sistemlerine ulaştırabiliriz. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak atık elektrikli ve elektronik eşyaları, bitkisel atık yağları, atık pilleri, kullanılmış giysileri ve evlerden kaynaklanan atık ilaçları ayrı topluyoruz” dedi.

Belediye Başkan Vekili Çetin Yiğit ise konuşmasında çevreyi korumanın yalnızca bugünü değil geleceği de korumak anlamına geldiğini belirterek, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti. Çocukların çevre mücadelesinin en önemli kahramanları olduğunu vurgulayan Yiğit, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının daha yaşanabilir bir gelecek için büyük önem taşıdığını söyledi.

Okullar etkinliğe renk kattı

Şenliğe Melih Şuğle Ortaokulu, Ereğli İlkokulu, Özel Sevgi Çiçekleri Anaokulu, Erdemir İlkokulu, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi ve Kavaklık İlkokulu öğrencileri katılarak hazırladıkları gösteriler, sergiler ve atölye çalışmalarıyla programa renk kattı.

Sahne programında Özel Sevgi Çiçekleri Anaokulu öğrencilerinin sahnelediği “Dünyanın Bir Dili Olsa” gösterisi, Erdemir İlkokulu tarafından hazırlanan Eko-Okullar Projesi kamu spotu ve Ereğli İlkokulu öğrencilerinin atık malzemelerden tasarladıkları kıyafetlerle gerçekleştirdiği çevre temalı defile izleyicilerden büyük alkış aldı.

Etkinlik kapsamında kurulan stantlarda Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından toplanan atık piller, elektronik atıklar, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık ilaçlar sergilendi. Ayrıca TEMA Vakfı, Kinetik Atık Yönetimi A.Ş. ile okullar tarafından hazırlanan çevre temalı stantlar, afiş çalışmaları ve ileri dönüşüm ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Atölyeler – gösteriler ve sergiler 

Gün boyunca düzenlenen atölye çalışmalarında öğrenciler; tohum topu yapımı, taş ve cam boyama, plastik şişelerden saksı üretimi, rozet boyama, ahşap boyama ve tasarım etkinliklerine katıldı. Melih Şuğle Ortaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği “İzini Azalt, Dünyayı Yaşat” temalı su ve karbon ayak izi hesaplama etkinliği ise katılımcılara günlük yaşam alışkanlıklarının çevre üzerindeki etkilerini uygulamalı olarak gösterdi.

Atatürk Kültür Merkezi girişinde Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi etkinliğe renk katarken, program sonunda şenliğe katkı sunan okul, kurum ve kuruluş temsilcilerine katılım belgeleri takdim edildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çevre Şenliği, çevre bilincinin küçük yaşlarda geliştirilmesine katkı sağlarken; daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir gelecek için toplumun farklı kesimlerini ortak sorumluluk bilinci etrafında buluşturdu.

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kızılay’ın 158. kuruluş yıl dönümüne özel mesaj

Yerel Haberler İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Zonguldak’ta

Yerel Haberler Çekmeköy Eğitime Destek Platformundan anlamlı ziyaret

Yerel Haberler Alkışı Hak Eden İyilik Ödüllü iş insanından kadın futboluna destek

Yerel Haberler Erzurum’da kayıp çoban için arama çalışması başlatıldı

Yerel Haberler RTÜK’ten 6 televizyon kanalına idari para cezası

Yerel Haberler Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında 22 gözaltı

Yerel Haberler Ercan Ayhan Türkiye Kahveciler Federasyonu Yönetimine seçildi

Yerel Haberler Adana’da MHP Teşkilatı feshedildi

Yerel Haberler OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerinin projeleri sergilenecek

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021