Kartalkaya yangını davasında yeni gelişme: Ara karar açıklandı

Yerel Haberler - 17.07.2025 - 11:25

BOLU-BHA

Bolu’nun Kartalkaya bölgesinde 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal Otel yangınına ilişkin davanın 10’uncu gününde önemli kararlar alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün görülen duruşmada, itfaiye eri İrfan Acar’ın tutuklanmasına, Mudurnu Enerji AŞ yetkilisi İbrahim Polat’a ise ev hapsi uygulanmasına karar verildi.

Adli kontrolle tahliye edilen sanıklardan biri de otel mutfak personeli Faysal Şahin oldu. Sanıklardan Ergül ailesinin tutukluluğunun devamına karar verildi. Böylece 19 olan tutuklu sayısı değişmedi.

Görüşmeler gergin geçti: Salonda gözyaşı ve alkış vardı

Duruşma ifadelerle başladı. Yangında hayatını kaybeden aşçı Eslem Uyanık’ın ablası Emel Uyanık, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. “Kardeşimin cesedini teşhis ettim. İşimizi ne kadar titizlikle yaptığımızı bir kez daha anladım” dedi.

Yangından ailesiyle birlikte pencereden atlayarak kurtulan Gülnihal Temizkan, “Otelde ne alarm vardı ne de çıkış yönünü gösteren tabela. Hayatta kaldığımız için bile şükredemez haldeyiz” ifadelerini kullandı.

Yangında sekiz yakınını kaybeden Avukat Yüksel Gültekin ise otelin genel müdürü ve sahibinin damadı olan Emir Aras’ın kaçış görüntülerine atıfla, “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz. Emir Aras ve tüm sorumlular derhal tutuklanmalı” dedi. Gültekin’in sözleri salonda alkış aldı.

Dava, bir sonraki celsesi yapılmak üzere 22 Eylül Pazartesi gününe ertelendi.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021