Yerel Haberler - 15.03.2026 - 0:00
KARS – BHA
DEM Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ’ın katılımıyla Kars’ta düzenlenen Nevruz etkinliği, kar yağışına rağmen yoğun katılımla gerçekleştirildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars İl Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte Nevruz ateşi yakılarak baharın gelişi kutlandı.
Kars Tren Garı’nın yanındaki meydanda düzenlenen etkinlik, yerel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde çekilen halaylarla başladı. Kar yağışı altında bir araya gelen vatandaşlar, Nevruz’un coşkusunu müzik ve danslarla yaşadı.
Soğuk havaya rağmen alanı dolduran katılımcılar, uzun süre halay çekerek etkinliğe renk kattı. Etkinlikte konuşma yapan DEM Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, Nevruz’un yalnızca baharın gelişini simgelemediğini, aynı zamanda direniş ve mücadele anlamı taşıdığını ifade etti. Bozdağ konuşmasında, Nevruz ateşinin halkların birlik ve dayanışmasının sembolü olduğunu belirterek, bu geleneğin özgürlük ve dayanışma mesajı verdiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Nevruz ateşi, Heval Bozdağ ve partililer tarafından yakıldı. Kar yağışı altında yakılan Nevruz ateşinin etrafında toplanan katılımcılar, halaylar çekerek kutlamalara devam etti. Programın ilerleyen saatlerinde sahne alan sanatçı Cevdet Bağca, seslendirdiği eserlerle etkinliğe katılanlara müzik ziyafeti sundu. Katılımcılar, sanatçının söylediği şarkılara eşlik ederek Nevruz coşkusunu sürdürdü.
Kar yağışına rağmen gerçekleşen etkinlik, müzik ve halaylarla geç saatlere kadar devam etti. Nevruz kutlaması, baharın gelişini simgeleyen ateş etrafında birlik ve dayanışma mesajlarıyla son buldu.
Yerel Haberler Meteorolojiden 17 il için kuvvetli yağış uyarısı
Yerel Haberler Antalya’da yangın faciası: 6 ölü
Yerel Haberler Doğu Karadeniz turizmi ve yöresel ürünler
Yerel Haberler Altın piyasasında düşüş eğilimi sürüyor
Yerel Haberler TVF Başkanı Üstündağ Malatya’da iftar sofrasında buluştu
Yerel Haberler Bakan Işıkhan’dan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret
Yerel Haberler Hatay’da dere faciası can aldı
Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Bayram geldi hoş geldi…
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021