Kars’ta kadın üreticilere yönelik süt sağımı hijyeni eğitimi tamamlandı

Yerel Haberler - 09.08.2025 - 15:00

KARS – BHA

Eğitim programına, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, AK Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar ve Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Aydın da katılarak destek verdi.

Program kapsamında kadın üreticilere; Hijyenik ve sağlıklı süt üretiminin temel kuralları, Sağım öncesi ve sonrası hijyen uygulamaları, Sağım ekipmanlarının temizlik ve bakımı, Kişisel hijyenin önemi, Bulaşıcı hastalıkların önlenmesi gibi konularda kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Eğitimin sonunda başarılı olan kadın üreticilere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Katılım sağlayan üreticiler, hem teorik hem de uygulamalı bilgilerle süt sağım süreçlerinde daha bilinçli hale geldi.

Bu eğitimle amaçlanan; kadın üreticilerimizin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, süt kalitesinin artırılması ve dolayısıyla hem üretici gelirlerinin hem de halk sağlığının korunmasıdır.

Eğitime katılan tüm kadın üreticilerimizi tebrik ediyor; sürecin her aşamasında görev alan teknik personelimize ve desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz.

Yerel Haberler Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi

Yerel Haberler Her Yaşta Sanat Çalıştayı’na büyük ilgi

Yerel Haberler İstihdamda hedef nitelikli iş gücü

Yerel Haberler Altın fiyatlarında güncel durum

Yerel Haberler A Milli Takım, Dünya Kupası bileti için final maçına çıkacak

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Hafızlık eğitimi tamamlayan 25 kişiye icazet belgesi verildi

Yerel Haberler Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi

Yerel Haberler Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale

Yerel Haberler Küresel gerilim altını hareketlendirdi

Yerel Haberler 5 yerleşim yeri için sandık kurulacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021