Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje

Yerel Haberler - 23.06.2026 - 0:00

KARS – BHA 

Programa Kars Valisi Ziya Polat ile AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın katılarak üreticilerle bir araya geldi.

Kars’ın tarım ve hayvancılık potansiyelini daha da ileriye taşımayı hedefleyen proje kapsamında, Kuyucuk Köyü’nde mera alanlarının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalar hayata geçirildi. Yapılan çalışmalarla hem mera verimliliğinin artırılması hem de hayvancılıkla uğraşan üreticilerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde hayvanların su ihtiyacını karşılayabilmesi için gerekli su altyapısı oluşturulurken, 1.200 dekarlık mera alanında 12 ton gübre uygulaması yapılarak toprağın verimliliği artırıldı.

Öte yandan meralar üzerindeki otlatma baskısını azaltmak ve kaba yem üretimini desteklemek amacıyla 41 üreticiye toplam 6 bin 150 kilogram korunga tohumu dağıtıldı. Dağıtılan tohumların 410 dekarlık alanda ekilmesi planlanıyor.

Açılış programında konuşan yetkililer, mera ıslah çalışmalarının Kars hayvancılığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, sürdürülebilir üretim anlayışıyla kırsal kalkınmanın desteklenmeye devam edeceğini ifade etti.

Kuyucuk Köyü sakinleri ise verilen desteklerin hayvancılık faaliyetlerine önemli katkılar sağlayacağını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kars’ta yürütülen mera ıslahı ve kırsal kalkınma projeleriyle birlikte üreticilerin desteklenmesi, hayvancılıkta verimliliğin artırılması ve bölge ekonomisinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Yerel Haberler Beypazarı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor

Yerel Haberler PAÜ Hastanesine ileri teknoloji ürünü sanal anjiyo BT cihazı kazandırıldı

Yerel Haberler Antalya’da ormanları kundaklayan altı kişi gözaltına alındı

Yerel Haberler Antalya’ya Likya atı geliyor

Yerel Haberler Bakan Çiftçi duyurdu: “Şefkat Kalkanı” projesi hayata geçiriliyor

Yerel Haberler Bakan Çiftçi’den 3 kritik mesaj: Terörsüz Türkiye, fon soruşturması ve şefkat kalkanı

Yerel Haberler Sarıkamış’ta tarihe tanıklık eden Cer Atölyeleri: Geçmişi ve geleceği

Yerel Haberler Düzce’de amatör spora hizmet edenler için “Vefa Programı” düzenlendi

Yerel Haberler Görev esnasında rahatsızlanan asker şehit oldu

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu’ndan tütünle mücadele mesajı: “Önlenebilir bir yıkımdır”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021