Yerel Haberler - 29.12.2025 - 12:39
KARS – BHA
Kars’ta teknoloji üreten bir nesil yetiştirme hedefiyle faaliyet gösteren DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, “İleri Robotik Kodlama Proje Şenliği”ne ev sahipliği yaptı. Eğitim süreci boyunca robotik kodlama, yazılım ve donanım alanında uzmanlaşan öğrenciler, kendi tasarladıkları projeleri sergileme fırsatı buldu.
Gençlerin heyecanına Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü ortak oldu.
Etkinliğe katılarak öğrencileri yalnız bırakmayan Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü, stantları tek tek gezerek projeler hakkında gençlerden bilgi aldı. Başköylü, gençlerin teknolojiye olan merakının ve geliştirdikleri projelerin gelecek adına umut verici olduğunu belirterek, onların heyecanına ortak oldu.
Şenliğin sonunda, eğitim dönemini başarıyla tamamlayan ve projeleriyle fark yaratan tüm öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Ailelerin de yoğun katılım gösterdiği törende;
Gençlerin teknoloji ve yazılım alanındaki yetkinlikleri ön plana çıktı. İleri robotik uygulamalarıyla çözüm üreten projeler büyük takdir topladı. Geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirme vizyonunun kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Kars Genclik ve Spor il Müdürü Başköylü, “Gençlerimizin teknoloji alanındaki bu azmi, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine katkı sunmaya devam edecektir.”
Yerel Haberler Çelik tüketimi 39,3 milyon tonla rekor kırdı
Yerel Haberler Uludağ’da telesiyej arızası: Yolcular mahsur kaldı
Yerel Haberler Telebar dosyasında dikkat çeken detay
Yerel Haberler Motorlu taşıtlar vergisinde ilk taksit için süre daralıyor
Yerel Haberler Fenerbahçe’de toplam borç 27 milyarı geçti
Yerel Haberler Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı
Yerel Haberler Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021