Yerel Haberler - 01.08.2025 - 6:31
KARS-BHA
Türkiye genelinde düzenlenen bu eylem, Aralık 2024’ten bu yana gerçekleştirilen dördüncü iş bırakma eylemi olma özelliğini taşıyor.
Diş hekimlerinin iki gün sürecek eylemi kapsamında, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca acil diş tedavileri gerçekleştirilecek. Rutin muayene ve tedavilere ise ara verildi.
Eyleme katılan diş hekimleri, ağırlaşan çalışma koşulları, yetersiz ücretler ve sağlıkta artan şiddet olaylarına karşı daha fazla sessiz kalamayacaklarını belirtti. Özellikle MHRS sisteminin getirdiği yoğun randevu baskısının, nitelikli sağlık hizmeti sunumunu olumsuz etkilediği ve hekimlerin tükenmişliğe sürüklendiği ifade ediliyor.
Kars’taki hekimler adına yapılan açıklamada, “Bizler sadece maddi değil, manevi olarak da tükeniyoruz. Sağlıkta şiddet, düşük ücretler ve sistemin üzerimize bindirdiği yük her geçen gün daha da artıyor. Taleplerimiz uzun süredir göz ardı ediliyor” denildi.
Eylemin ardından diş hekimleri yetkililerden somut adımlar atılmasını bekliyor. Aksi halde benzer eylemlerin devam edebileceği mesajı verildi.
Yerel Haberler Türkiye 5G’ye geçiyor: Yeni dönem yarın resmen başlıyor
Yerel Haberler Bakan Uraloğlu’ndan Sıfır Atık Günü mesajı: Daha sürdürülebilir bir Türkiye için çalışıyoruz
Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Çevremizdeki savaş, enerji krizi ve Türkiye’nin stratejik gücü
Yerel Haberler 1 Nisan son gün: APP plakaya 140 bin lira ceza
Yerel Haberler Meteoroloji’den 14 il için sarı kodlu kar ve yağmur uyarısı
Yerel Haberler Giresun Millet Bahçesi inşaatı sona geldi
Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor
Yerel Haberler Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında yeni gözaltı
Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021