Yerel Haberler - 07.03.2026 - 0:00
KARS – BHA
Enver Aydın, merkez köylerde düzenlenen toplantılar kapsamında Azat Köyü’nde üreticilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya köyde faaliyet gösteren çok sayıda üretici katıldı. Programda üreticilere tarımsal üretimin planlanması, yeni destekleme modeli ve üreticilerin kayıtlı üretim yapmasının önemi hakkında kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.
Tarımsal Üretimde Planlama Vurgusu Toplantıda konuşan İl Müdürü Enver Aydın, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için planlı üretimin büyük önem taşıdığını belirtti. Özellikle üretim planlamasının hem üreticilerin gelirini artıracağını hem de ülke tarımına katkı sağlayacağını ifade eden Aydın, yeni dönemde uygulanacak destekleme modeli hakkında da üreticilere bilgi verdi.
Tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Kars’ta üretimin daha verimli hale getirilmesi için çeşitli projelerin yürütüldüğünü belirten Aydın, üreticilerin devlet desteklerinden en etkin şekilde yararlanabilmesi için kayıtlı üretimin önemine dikkat çekti. Toplantıda ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen uygulamalar kapsamında üreticilere Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı olmanın önemi anlatıldı.
ÇKS’ye kayıtlı üreticilerin devlet desteklerinden faydalanabildiğini hatırlatan Aydın, tüm üreticilerin kayıt işlemlerini yaptırmalarının büyük önem taşıdığını söyledi. Üreticilerin Talep ve Önerileri Dinlendi Toplantı kapsamında üreticilerin görüş ve önerileri de dinlendi. Tarımsal üretim sırasında karşılaşılan sorunlar, destekleme programları ve üretim süreçlerine ilişkin çeşitli konular karşılıklı istişare edildi.
İl Müdürü Aydın, üreticilerin dile getirdiği taleplerin ilgili birimler tarafından değerlendirileceğini ifade etti. “Üreticilerimizle İstişareyi Önemsiyoruz” Üreticilerle bir araya gelmenin önemine vurgu yapan Aydın, sahada yapılan bu tür toplantıların tarım politikalarının daha doğru uygulanmasına katkı sağladığını belirtti.
Kars’ta tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi için üreticilerle iletişimi sürdüreceklerini ifade eden Aydın, benzer buluşmaların farklı köylerde de devam edeceğini kaydetti. Toplantı, üreticilerle yapılan karşılıklı değerlendirmelerin ardından sona erdi. Programın, üreticilerin hem bilgilendirilmesi hem de tarımsal üretimde verimliliğin artırılması açısından önemli katkı sağladığı belirtildi.
Yerel Haberler KKTC için kritik plan: F-16 seçeneği masada
Yerel Haberler Hatay’da aranan iki hükümlü polisler tarafından yakalandı
Yerel Haberler İmamoğlu ve 105 tutuklu için yargı süreci Mart’ta başlayacak
Yerel Haberler Victor Osimhen sahne aldı: Galatasaray, Beşiktaş’ı devirdi
Yerel Haberler TİMBİR 3 Yaşında: İnternet Medyasının Kurumsal Gücü Büyüyor
Yerel Haberler TİMBİR’in 3. yılına anlamlı buluşma
Yerel Haberler Daka Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’a görev
Yerel Haberler 2030’da çifte Ramazan: Aynı yılda 36 gün oruç tutulacak
Yerel Haberler Kars Valisi Ziya Polat’ın 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021