Kars Merkez Dikme Köyü’nde Beton Yol Projesi başladı

Yerel Haberler - 13.11.2025 - 19:30

KARS – BHA

Kars Valisi Ziya Polat’ın talimatları, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın destekleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan’ın koordinasyonunda, Kars Merkez Dikme Köyü SSB Beton Yol Projesi çalışmaları başladı.

Köy yolunun daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi amacıyla başlatılan proje, bölge halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Dikme köyü ve çevresindeki ulaşım ağı daha modern bir yapıya kavuşacak.

Proje kapsamında köy yolunun belirli bölümlerine yüksek dayanıklılığa sahip Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) yol kaplaması uygulanacak. Bu yöntem, hem uzun ömürlü hem de bakım maliyeti düşük bir çözüm sunacak.

Vali Ziya Polat, kırsal altyapı çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için ilimizin her noktasında yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ulaşımda kalite, hizmette süreklilik anlayışıyla çalışıyoruz” dedi.

Milletvekili Adem Çalkın ise, projelerin hayata geçmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek, “Kars’ta köy yollarımız artık daha modern ve güvenli hale geliyor. Bu projeler hem vatandaşımıza hizmet hem de kalkınmanın bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Dikme Köyü SSB Beton Yol Projesi, Kars’ın kırsal ulaşım altyapısına güç katacak önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Yerel Haberler Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı

Yerel Haberler Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu

Yerel Haberler AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu

Yerel Haberler Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret

Yerel Haberler Türkiye’yi kavuran sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor

Yerel Haberler TİMBİR Genel Kurulu’nda Yeni Dönem Heyecanı

Yerel Haberler Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler

Yerel Haberler UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Yerel Haberler Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Yerel Haberler Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021