Kars Kafkas Üniversitesi’nde 2025-2026 akademik yılı açıldı

Yerel Haberler - 22.10.2025 - 8:45

KARS-BHA

Kafkas Üniversitesi’nin yeni akademik yılı törenle açıldı. Programa Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, önceki dönem milletvekili ve Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, yöresel müzik dinletisiyle devam etti.

Üniversite ve şehir ilişkisi

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, üniversitenin hedefleri, yeni dönem vizyonu ve öğrencilere sunulan imkânlar hakkında bilgi verdi. Kars Valisi Ziya Polat ise üniversitelerin şehirle bütünleşmesinin önemine dikkat çekerek, “Kafkas Üniversitesi, Kars’ın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına değer katıyor. Yeni akademik yılın tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, eğitim yatırımlarının artırılması yönündeki çalışmaların sürdüğünü belirterek, Kars’ın genç nüfusu ve potansiyeliyle gelişmeye devam edeceğini ifade etti.

“İlk dersimiz Gazze-Filistin”

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, törende yaptığı konuşmada yükseköğretimin bölgesel kalkınmadaki rolüne değinerek, üniversitelerin sadece bilgi üreten değil, aynı zamanda şehirlerin gelişimine yön veren kurumlar olduğunu söyledi. Bakan Tekin’in “İlk Dersimiz Gazze-Filistin” başlıklı sunumunda, Gazze ve Filistin konuları tarihsel ve güncel boyutlarıyla ele alındı. Tekin, öğrencilere insan hakları, adalet ve küresel farkındalık konularında mesajlar verdi.

Yerel Haberler Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Yerel Haberler Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Yerel Haberler Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Yerel Haberler Hizmetin gücü filoya yansıyor

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Yerel Haberler ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Yerel Haberler Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Yerel Haberler Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Yerel Haberler Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Yerel Haberler Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021