Yerel Haberler - 18.10.2025 - 14:04
İl Müftüsü Yavuz Yıldız’ın başkanlığında, 15 Ekim Çarşamba günü yapılan toplantıya; İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, İl Vaizleri, Müftülük Şefi ile merkez ve merkeze bağlı mahallelerde görev yapan din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İl Müftüsü Yıldız’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Müftü Yıldız, din hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, personel arasındaki iletişim ve koordinasyonun güçlendirilmesi adına bu tür toplantıların önemine dikkat çekti.
Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iletilen gündem maddeleri, ilde yürütülen din hizmetlerinin durumu, 4-6 yaş grubu, yatılı ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarının işleyişi ve karşılaşılan sorunlar detaylı şekilde ele alındı.
Toplantının bir diğer önemli başlığı ise siber güvenlik oldu. Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından din görevlilerine yönelik, siber farkındalık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı ve siber suçlarla mücadele konularında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Katılımcıların soru ve görüşlerini dile getirdiği serbest oturumun ardından, toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi.
Yerel Haberler Denizli’de Avşar üzümü coğrafi işaret tescili aldı
Yerel Haberler Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler 23 Eylül’de Kars’a geliyor
Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz “TÜMSED 1.Uluslararası GSG Zirvesi 2026 Gayrimenkul Sektörünün Geleceği” programında yer aldı
Yerel Haberler Ankara’da temizliğin adresi: Hanımağa Temizlik
Yerel Haberler F1’de 2027 sezonunda yarış mesafeleri kısalacak
Yerel Haberler TİMBİR’e yeni merkez binası; açılış için tarih belli oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021