Yerel Haberler - 18.10.2025 - 14:04
İl Müftüsü Yavuz Yıldız’ın başkanlığında, 15 Ekim Çarşamba günü yapılan toplantıya; İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, İl Vaizleri, Müftülük Şefi ile merkez ve merkeze bağlı mahallelerde görev yapan din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İl Müftüsü Yıldız’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Müftü Yıldız, din hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, personel arasındaki iletişim ve koordinasyonun güçlendirilmesi adına bu tür toplantıların önemine dikkat çekti.
Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iletilen gündem maddeleri, ilde yürütülen din hizmetlerinin durumu, 4-6 yaş grubu, yatılı ve ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarının işleyişi ve karşılaşılan sorunlar detaylı şekilde ele alındı.
Toplantının bir diğer önemli başlığı ise siber güvenlik oldu. Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından din görevlilerine yönelik, siber farkındalık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı ve siber suçlarla mücadele konularında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
Katılımcıların soru ve görüşlerini dile getirdiği serbest oturumun ardından, toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi.
Yerel Haberler Sosyal medya devlerine 3 milyon dolar tazminat
Yerel Haberler Rusya’dan Washington ve Tel Aviv’e çağrı: İran’ın nükleer tesislerine saldırılar durmalı
Yerel Haberler “Yenidoğan çetesi” davasında tutukluluk devam kararı
Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi
Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı
Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi
Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi
Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021