Kars Belediyesi’nde “Sıfır Bütçe” ile büyük başarı: Başkan Senger’den anlamlı ödül

Yerel Haberler - 21.12.2025 - 20:48

KARS – BHA

​Kars Belediye Başkanlığı bünyesinde, tasarruf tedbirleri kapsamında yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz bir yıl boyunca kamu görevini hiçbir bütçe kullanmadan, tamamen özveri ve yerel imkânlarla yerine getirerek büyük bir başarıya imza attı.

​”Kamu Kaynakları Emanetimizdir”

​Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir, aldığı ödül sonrası yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmaların bir devlet terbiyesi ve millî manevi değerlere bağlılık göstergesi olduğunu vurguladı. Nayir, “Aziz milletimizin bizlere emanet ettiği bu görevi, israf etmeden ve ek bir bütçe kullanmadan yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Başkanımız Prof. Dr. Ötüken Senger’in disiplinli yönetim anlayışı ve kamu kaynaklarına gösterdiği hassasiyet, bizler için en büyük motivasyon kaynağı olmuştur,” dedi.

​Başkan Senger’den Teşekkür ve Kutlama

​Belediye bünyesinde sergilenen bu örnek çalışma anlayışını takdir eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Özel Kalem Müdürü Ozan Mert Güvençalan ve Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir’i yürekten kutladığını belirtti.

​Başkan Senger, ödül töreninde şu ifadelere yer verdi: ​”Kamu kaynaklarının etkin, adil ve verimli kullanılması adına ortaya konulan bu hassasiyet, yönetim anlayışımıza değer katan önemli bir örnektir. Tasarruf tedbirlerine tam riayet ederek, özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum.”

​Örnek Bir Yönetim Modeli

​Tamamen özveriye dayalı ve “sıfır bütçe” prensibiyle gerçekleştirilen bu faaliyetler, kamu kaynaklarının doğru yönetildiğinde nelerin başarılabileceğini kanıtlar nitelikte. Kars Belediyesi’nin bu vizyoner yaklaşımı, bölgedeki diğer yerel yönetimler için de önemli bir model oluşturuyor.

Yerel Haberler İhracatta 40 il yılın ilk iki ayında artış gösterdi

Yerel Haberler Göbeklitepe 7 yılda 4 milyon turisti ağırladı

Yerel Haberler Antalya’da köylere suya şok zam: Metreküp 5 tl’den 50 tl’ye çıktı

Yerel Haberler ABD ordusundan İran’daki liman çalışanlarına uyarı

Yerel Haberler AJet mobil yenilendi

Yerel Haberler Pazar’ın kurtuluşunun 108. yılı Ankara’da anıldı

Yerel Haberler Emeklilere bayram müjdesi: Ödemeler 14 Mart’ta başlıyor

Yerel Haberler HEKİMSEN’den Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na anlamlı ziyaret

Yerel Haberler Döşemealtı Belediyesi’nde ihale soruşturması: 22 kişiye gözaltı

Yerel Haberler TFF’den bilet uyarısı: Resmî olmayan biletlere kanmayın

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021