Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı

Aksaray Haberleri - 06.05.2015 - 14:34

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, trafikte yaşanan can ve mal kayıplarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan ‘Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası’ Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinliğe katılan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, trafik güvenliğine dikkat çekti ve toplumun her bireyinde bu bilincin olması gerektiğini vurguladı.

Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Efor Alışveriş Merkezi Sergi Salonunda Aksaray Belediyesi, İl Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Karayolları, Afad, ve 112 Acil Servis tarafından stantlar açıldı. Açılışa Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. İl Jandarma Komutanı Ölmez, her yıl mayıs ayında kutlanan trafik haftası ile her türlü olumsuzlara karşı farkındalık oluştuğunu değindi. Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ise trafik kazalarının mal ve can kaybını önlemek adına, okullarda eğitim seminerleri düzenlendiğini açıkladı.

Trafik Güvenliği ve şehir içi trafiğin düzenlenmesi adına Aksaray Belediyesi olarak önemli projelere öncülük edildiğini açıklayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, araçlar ve yayalar olmak üzere trafikte iki önemli bileşen olduğunu söyleyerek “Yapılan araştırmalarda son 10 yılda ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de taşıt sayısı artış göstermektedir. Artan taşıt sayısına bağlı olarak bizlerde yerel idareciler olarak bu yönde önleyici ve düzenleyici tedbirler alıyoruz. Trafik bilincinin artması için park alanları, trafik ile yaptığımız düzenlenmeleri daha iyi anlatacağımız alanlar oluşturuyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından Vali Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Ölmez, Başkan Yazgı ve davetliler trafik ile ilgili kurulan stantları incelediler.

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan:” Kara yolu ulaşımında destan yazdık”

Aksaray Haberleri Sinerji AŞ, Savunma ve Havacılıkta 2025 İhracat Şampiyonu oldu

Aksaray Haberleri Konyaspor U19 takımını taşıyan otobüs TEM Otoyolu’nda kaza yaptı

Aksaray Haberleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sahte yatırım içeriklerine uyarı

Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda

Aksaray Haberleri “Karın Yıldızları Sarıkamış’ta” projesi kapsamında öğrencilere moral ziyareti

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021