Yerel Haberler - 30.10.2025 - 8:23
EDİRNE-BHA
Olay, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo gümrüğüne ulaşan, Filibe plakalı bir otobüste yaşandı. Bulgar gümrük ekipleri, rutin risk analizi çalışmaları sırasında şüpheli buldukları otobüsü detaylı inceleme için arama hangarına çekti.
Kontroller sırasında, otobüs koltuklarından birinin yakınında bulunan iki plastik poşetten biri, ekiplerin dikkatini çekti. Poşetin içerisindeki 5 kilogramlık yoğurt kovasını açan gümrük memurları, şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı. Kovadaki beyaz yoğurdun derinliklerine batırılmış şekilde, yedi ayrı şeffaf pakete sarılı vaziyette çok sayıda altın takı bulundu.
Ele geçirilenler arasında zincirler, bilezikler, kolyeler, küpeler, yüzükler, madalyonlar, taçlar ve hatta kravat iğneleri gibi çeşitli formlarda ziynet eşyası olduğu tespit edildi. Toplam ağırlığı 1241 gram gelen bu kaçak altınların piyasa değerinin güncel kurlarla yaklaşık 115.000 Euro olduğu kaydedildi.
Yapılan soruşturmada, lüks takıların 50 yaşındaki Bulgaristan vatandaşı N.M.‘ye ait olduğu belirlendi. Gümrük yetkilileri, altın kaçakçılığı girişimiyle ilgili olarak derhal Haskovo Bölge Savcılığı’nı bilgilendirdi ve şüpheli N.M. hakkında yasal süreç başlatıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Yerel Haberler Kars’ta şampiyon kız futbol takımına valilikte kabul
Yerel Haberler Meteoroloji’den Doğu’da kuvvetli yağış alarmı
Yerel Haberler Artvinspor Kulübü’nden “Bir forma da sen al memleketinin takımına destek ol.” projesi
Yerel Haberler Evliya Çelebi Kırıkkale için ne yazdı?
Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’nda görev değişimi: Erdinç Avşar Hukuk İşleri Genel Müdürü olarak atandı
Yerel Haberler Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021