Aksaray Haberleri - 27.08.2018 - 13:44
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray Uluırmak (Mamasın Barajı) sulaması yenileme projesi çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Başkan Altınsoy, “DSİ Aksaray’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Aksaray ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır” dedi.
Çalışmaları devam eden Aksaray Uluırmak (Mamasın Barajı) Sulaması Yenileme Projesi tamamlanması ile Aksaray il merkezi başta olmak üzere 18 adet çevre yerleşim yerine hizmet edecek olup 214.200 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacağını belirten Başkan Altınsoy, “Projeye 19.07.2017 tarihinde başlanmış olup, 07.02.2021 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. CTP Borulu olarak projelendirilen Ana İletim Hattı ile Sağ Sahil İletim Hattı`nın şehir içi geçiş kısmı Çelik Borulu olarak revize edilmiştir. Topakkaya Kasabası mevkiinde yaklaşık 2 km Ø 2800 mm çapında CTP boru montajı tamamlanmış olup diğer kısımlarda da çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Genel olarak % 5 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Projenin bitmesi halinde 214.200 dekar arazide bölge halkı modern (damlama, yağmurlama) sulu tarım yaparak klasik şebekeye göre % 40 su tasarrufu sağlanacaktır.
520 milyon TL toplam maliyeti olan Aksaray Uluırmak (Mamasın) Sulaması Yenileme Projesinin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 38 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Şehrimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Aksaray Haberleri Türkiye-Belçika İşbirlikleri Güçleniyor
Aksaray Haberleri 33 İlde FETÖ’ye Operasyon, 69 Şüpheli Yakalandı
Aksaray Haberleri Erzurum mutfağına mühür: Paça Çorbası tescillendi
Aksaray Haberleri Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza
Aksaray Haberleri Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı
Aksaray Haberleri Baba elinden kanlı infaz!
Aksaray Haberleri “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Aksaray Haberleri Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021