Kapalı Akciğer Ameliyatı ile hayata tutundu

Aksaray Haberleri - 01.09.2016 - 11:08

Geçtiğimiz cumartesi akşamı akciğerine saplanan maganda kurşunu ile ağır yaralı olarak Aksaray Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan M.K. (14); doktorların zamanla yarışırcasına olağanüstü gayreti ile hayata tutunmayı başardı.

Sağ akciğerine isabet eden kurşunla ağır yaralanan M.K.’ya; Aksaray Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan tarafından kapalı akciğer ameliyatı (VATS) yapıldı.

VATS yöntemi ile, göğüs kafesi açılmadan tek delikten kamera ile girilerek, mermi çekirdeği çıkartıldı, akciğerde ki parçalı yara onarıldı ve iç kanama durduruldu.

Aksaray’da ilk defa kapalı akciğer ameliyatı (VATS)’ı gerçekleştiren Aksaray Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan hastanın durumu ve gerçekleştirilen ameliyatla ilgili şunları söyledi.

“Hastamız M.K (14), sırtından kurşunlanmış, sağ göğüs boşluğunda iç kanama ve akciğer yırtılması sonucu ağır yaralı olarak hastanemize getirildi. Müdahale edilmezse hayatını kaybedecekti. Doktor arkadaşlarla yaptığımız konsültasyonlar sonrasında acil olarak operasyon kararı verdik. Zamanla yarış başlamıştı. Hastamız genç bir hasta olduğu için göğüs kafesini tamamen açmaya gerek kalmadan tek delikten kamera yardımı ile girilerek, akciğerindeki mermi çekirdeğini çıkardık, akciğerdeki parçalı yarayı onardık ve kanamayı durdurduk. Hastamızın durumu gayet iyi. Birkaç gün içinde taburcu edeceğiz” dedi.

Kapalı akciğer ameliyatı (VATS) yönteminin, belli başlı hastanelerde yapılabildiğini vurgulayan Göğüs Cerrahı Eryazgan; “Hastamızı il dışına sevk edecek durumda değildik. Hastanın durumu çok ağırdı. Yolda hayatını kaybedebilirdi. Doktor arkadaşlarımın ve ameliyathane ekibimin olağanüstü gayretleri ile Aksaray’da ilk defa kapalı akciğer ameliyatı ile kurşunu çıkardık, yarayı onardık. Hastanın sağlığına kavuşmasına vesile olduk.” dedi.

Maganda kurşununa hedef olan ve mucizevi bir şekilde hayata tutunmayı başaran 14 yaşında ki M.K ve ailesi de, ameliyatı gerçekleştiren Aksaray Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahı Op.Dr. Mehmet Ali Eryazgan ve ameliyathane ekibine teşekkür ettiler.

Aksaray Haberleri Hatay Büyükşehir Belediyesi enerji ihtiyacını GES’den karşılayacak

Aksaray Haberleri Düden Çayı’nda kirliliğe geçit yok: Yaptırımlar tavizsiz uygulanacak

Aksaray Haberleri Ayvalık’ta araç Atatürk büstüne çarptı

Aksaray Haberleri Balıkesir’de ev yangını: 1 kişi etkilendi

Aksaray Haberleri Balıkesir Ayvalık’ta ATV şarampole uçtu: 2 yaralı

Aksaray Haberleri TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa’ya Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur’dan ziyaret

Aksaray Haberleri Aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara 32,6 milyon liralık ceza

Aksaray Haberleri Hatay’da ‘Çapinler’ ve ‘Sasunlu’ suç örgütlerine operasyon

Aksaray Haberleri Türkiye genelinde barajların doluluk oranı yüzde 60,9 seviyesinde

Aksaray Haberleri AJet’ten 29 dolara yurt dışı kampanyası 100 bin indirimli koltuk satışta

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021